2011-06-23  17:43:59

OBS

Bloggen stängd på obestämd tid pga. problem på det privata planet, råder er ändå att hålla koll här då och då då det kan dyka upp en kul överraskning från Lovisas sida inom kort!
2011-06-20  01:19:14

Fler bilder


Min nya favoritbild, så himla fin!


Finaste!


Konsten att se ut som en guldfisk... Hahaha, dör!

Köpte dessa jättefina bilder av Rebecca, verkligen hur fina som helst! Så var ni i Bollebygd i helgen så tycker jag absolut att ni ska köpa eller låna bild med vattenstämpel :-)
2011-06-19  19:47:00

Film 100 cm


Som sagt... Jag har nog aldrig ridit så här illa tidigare, jag har inte ridit hästen länge och vi lär fortfarande känna varandra. Ha överseende med mina små missar och njt av denna fantastiska häst!
2011-06-19  19:45:26

Film 95 cm

2011-06-19  17:47:09

;)

2011-06-19  17:41:10

Dagens outfits


Hjälm John Whitaker Kavaj Kingsland Skjorta Animo Ridbyxor Animo Stövlar Tretorn
Sporrar John Whitaker Schabrak & luva Anna Scarpati Träns Dyón Pannband Swarovski
Förbygel Dyón Padd H&R Sadel Stübben Benskydd Veredus Stigbyglar Freejump SystemSchabrak & luva Exklusiv

2011-06-19  17:32:40

Bilder från i dag

2011-06-19  17:13:52

Tävlat i Bollebygd

I dag har jag och Madam varit och tävlat i Bollebygd och det har verkligen gått superbra! Var uppe redan vid fem på morgonen och packade transporten eftersom jag inte hunnit göra det innan. Hade bara mamma med mig i dag och jag tror faktiskt att det var första gången som jag var i väg utan hästskötare, men det var jätteskönt eftersom jag var betydligt mer fokuserad då.

Någonting av det bästa med hela dagen var att Madam var så lätt att lasta. Hon kan verkligen vara hur jobbig som helst och verkligen totalvägra att gå på, får panik och kastar sig osv. Har aldrig varit emd om att hon inte gjort det och vi lastar henne alltid med lastsele eftersom att det brukar vara det enda sättet att få henne att gå på. Tänkte först lägga på selen direkt för att slippa krånga men valde till slut att ändå testa att gå på en gång. Hästen stannar, ryggar ett steg, går fram och luktar på lemmen och går sedan rakt på. Jag var i chock, haha!

Väl framme var hon väldigt stissig, skyggade för typ allt och bara sprang runt. Som tur var lugnade hon ner sig när vi kom in på framhoppningen. Hoppade första klassen (95 cm) och dubbelnollade! Ingen bra runda va mig, hon hoppar mig lite ur sadeln ibland och är väldigt svår att sitta ned och inverka på i galoppen, det får vi träna på! Fick till en helt okej omhoppning och slutade tvåa, blev petade från segern av sista ryttaren...
95 cm: 0+0 2:a

Andra klassen var ju vår debut i 100 cm och herregud vilken framhoppning och runda... Haha, först på framhoppningen så hoppade hon mig ur sadeln flera gånger, på banan var det lite bättre men verkligen inte bra. Tror att detta kan ha varit mitt livs sämsta runda och ibland känner jag verkligen att jag inte förtjänar en så grym häst så illa som jag rider. Hon skötte sig verkligen super och räddade mig i ett par situationer, situationer som jag hoppas slippa när jag ridit in mig lite mer på henne!
100 cm: 0+0 4:a

På tävlingsplatsen så lastade hon sig helt själv, vore helt underbart om det kunde fortsätta så!

2011-06-19  16:10:53

Cormena - lördagen den 18:e juni

Skulle egentligen ridit Narco och Tulip också men då jag hade så ont om tid (skulle med en kompis på grillfest + tvätta Madam) så fick bara Cormena gå. Kände att hon behövde röra lite på fläsket då hon har haft lite väl mycket överskottsenergi det senaste och jag tror också att det är där som problemet med hennes extrema bitchighet sitter.

Red på ängen och bara red igenom henne, hon skötte sig faktiskt ypperligt och tyckte nog att det var skönt att få röra på sig utan att jag ställde några större krav. Galoppen var faktiskt riktigt, riktigt fin och hon var mjuk och trevlig att rida. Riktigt skönt när det går framåt, särskilt med tanke på hur dumt hon betedde sig senast.
2011-06-19  16:06:20

Millie Me & Peu du Choix - fredagen den 17:e juni

Efter att jag ridit de två andra stollarna hade jag egentligen tänkt rida Millsan i paddocken, men då jag kände mig helt övertrött på paddockdammet så fick det bli en runda i skogen i stället. Trodde jag. Att rida ut själv på en treåring var kanske inte mitt smartaste drag, vi lyckades nämligen möta en lastbil på vägen till skogen och Millsan fick självklart panik och tvärvände = Lovisa flyger. Haha, jag hade verkligen ingen chans att sitta kvar. Landade på rumpan och har ett rätt gött blåmärke nu... Smärta!

Millsan är i alla fall så snäll att hon stannade kvar i stället för att springa hem, hon bara ställde sig ca tio meter ut på åkern bredvid vägen. Där stod hon och såg skräckslagen ut, haha så söt!

Avslutade stalldagen med att longera Edvin i pessoaloungen, han gick superfint som vanligt och åh vad jag är kär i den ponnyn! Tycker att det är så himla kul att arbeta och gör ALLTID sitt bästa.
2011-06-19  15:53:59

Cormena - fredagen den 17:e juni

Corran fick gå samma träning som Narco och även om styrkan kanske inte är det som hon är bäst på så är hon otroligt smidig, nästan som en gummiboll! Rider ju två Cortusavkommor just nu och båda två är faktiskt helt otroligt smidiga. Kul hästar att rida! Corran var dock lite på tvären i dag och när det krävdes allt för mycket ansträngning från hennes sida tjurade hon ihop lite, men annars gick det bra.


Värmde upp över studsen, med henne var rakriktningen inga problem och hon skötte sig verkligen superbra, tyckte dock att det var lite tråkigt att behöva galoppera så samlat som jag ville så hon ville gärna smygöka lite.


I serien fick vi lite problem till en början då fröken inte alls tyckte att det var kul att behöva ta i. Fick ett par utbrytningar men efter att jag blivit riktigt förbannad på henne skötte hon sig. Aldrig kul att behöva rappa till sin häst ordentligt men här var det verkligen nödvändigt, du som ryttare ska ju ha kontrollen och i det läget hade hon makten.


Även om hon inte är allt för storgalopperad så blev hon betydligt gladare över att få galoppera på lite. Kom dock jätteknasigt på trippeln första gången och fick ett riktigt helikopterhopp, tur att det var lågt... Sen hoppade hon övningen super, det var mest mitt ögonmått som ställde till det där i början.


När vi hoppade övningen i den ordningen att man började med serien och sedan fick öka mot slutet trivdes hon jättebra och gjorde alltid klockrent, åt andra hållet var det lite värre... Cormena är en otroligt stoig dam och man måste verkligen hantera henne med silkesvantar, så att vänligt men bestämt be damen att sänka takten något var det inte frågan om för då sköt hästskrället rakt upp i luften, åt sidan och åt andra sidan... Svinförbannad blev hon verkligen och i det läget ville jag inte gå på henne så jag stannade henne helt enkelt, rygagde och började om och sen funkade det bättre men hon var ändå märkbart irriterad på mina hjälper. Dessa ston...


Avslutade liksom med Narco med att hoppa en bana, åtta hinder och dubbelt så många språng. Gick superbra förutom i de momenten där jag behövde ta i hop henne. Vet verkligen inte vad jag ska göra för jag är verkligen jättemjuk i hjälperna men ändå får hon tokspel, visst är hon sådan med Anna med men i dag var hon verkligen förjävlig på den biten. Men, men... För att se det från den ljusa sidan så fick vi uteslutande jättefina språng!
2011-06-19  15:32:39

Narco - fredagen den 17:e juni

Lovade ju att visa banskisser osv. från när jag hoppade Narco & Cormena i fredags så det får komma nu, hoppade för Anna och jag är verkligen jättenöjd. Vi jobbade mycket styrkeövningar som serier och studs och även att kunna komma från en serie som kortat ihop hästen och sedan gasa på ut mot en trippelbarr. Narco har ju sin styrka i att han är väldigt stark, så det var en träning som han trivdes med.


Började att hoppa fram på en studs där svårigheten var att rakrikta honom i volten, han vill gärna gå och överböja sig något och då hoppar han lite snävt över studsen ut. Gjorde det bra, högervarvet var rätt mycket bättre än vänstervarvet, där fick jag kämpa rätt mycket och det är ju trots allt en hel del häst man sitter på när man sitter på Mr Biff!


Gick över och hoppade en serie på fyra räcken, ett galoppsprång mellan varje. Minns inte exakta avstånden i huvudet men det var rätt tight i alla fall så det var en ganska tuff övning. Tog upp den något mot slutet och då fick han verkligen jobba!


Hoppade en lite enklare linje, sju språng mellan om man tog upp tempot något vilket var meningen eftersom han fått korta sig så i den tidigare övningen. Jag kan verkligen inte sticka under stol med att jag ogillar trippelbarrar, så när Anna började ta upp den började jag mesrida lite och vi fick in nåt extrasprång. Efter lite skäll tuffade jag dock till mig och det gick bättre, jäklar vad den här hästen kan hoppa säger jag bara!


Hoppade en lite längre övning på tre hinder och totalt sex språng. Först skulle men alltså rida ut galoppen på max för att sedan korta ihop och över serien. Lättare sagt än gjort när man sitter på en stark, hingstig valack på 170 cm. Gasen funkade väldigt bra men bromsen var det svårare med, så jag fick lägga in någon volt och skola honom men allt eftersom gick det bättre.


Avslutningsvis hoppade vi en bana på åtta hinder och sexton språng, en rätt tuff bana med andra ord. Hoppade den på 90 cm för att få en bra skolrunda och det fick vi, även om Narco var rätt stark stundtals. Svårast var de gånger man var tvungen att ta ihop honom efter hans jättesprång på trippeln men i övrigt skötte han sig ypperligt!
2011-06-17  16:05:18

Duktig tjej


Gick upp tidigt i dag och åkte till stallet för att rida tre hästar + löshoppa en. Är hemma nu men ska i väg till stall två för att fixa lite grejer alldeles strax, bloggar om dagens ridpass efter det. Sen har min pappa köpt en kamera till mig, så när den kommer kommer det att bli bättre med bilder igen, bra va!?
2011-06-16  15:05:31

En skön skrittrunda

Kom precis hem från stallet, var bara iväg och skrittade/joggade på Cormena tillsammans med Maria och Rosie. Red sjörundan, så underbart fint är det där och hästarna var verkligen glada över att få komma ut. Har dessvärre lyckats införskaffa en riktigt ful bonnabränna då jag i dag och alltid rider i pikétröja! Så fruktansvärt fult! Gillar inte att rida i linne men jag får väl helt enkelt lära mig...

Corry var i alla fall pigg och glad, lite väl pigg nästan, haha. I morgon blir det hoppning för henne och Narco och så kanske jag rider ut en sväng på Millsan om någon vill följa med mig. Känns inte riktigt stabilt att rida ut själv på en treåring som har en massa idéer för sig...

Sen vet jag att bloggen är supertråkig just nu, min kamera är ju tyvärr trasig men jag hoppas att jag kan köpa en ny snart, då blir det nog roligare! Sen är man ju självklart ute mycket mer på somamren och då hinner man ju inte blogga lika mycket men ni kanske inte har tid att läsa lika mycket heller?

2011-06-16  14:58:52

Svaris

anna om Hästarna som förekommer i bloggen:
Vad kul att ha möjligheten att rida så många olika hästar, du måste ju lära dig massor!! Ska du och Madam tävla något mer på länge? I så fall så skulle det vara jättekul att läsa om :)

Ha en bra sommar!! :D

Svar: Jaa, det är verkligen super! Måste säga att jag lär mig betydligt mer och utvecklas mycket mer nu än när jag varit bunden till en och samma häst, så det är verkligen jättekul. Jag och Madam ska faktiskt tävla i Bollebygd på söndag, så då kommer det bilder, film och text om det! Ha en bra sommar själv! :-)The Beaver om Film från träningen:
Varför har du den äckliga låten till?

Svar: För att jag älskar Justin Bieber? ;-)
2011-06-15  02:37:49

Hästarna som förekommer i bloggenMadam Butterfly (Halvblodssto 11 år e. Cortus-La Paz)
Madam har ni stött på en del i den här bloggen, dels för att Heidi red henne tidigare och dels för att det är henne jag tävlar och tränar numera! Står på Alingsås Ryttarsällskap och jag rider henne ca 2 ggr i veckan. Världens snällaste lilla häst, har placeringar tom. regional 110 och är tränad 120-banor. Är spänstig som en katt och en riktig hejare på omhoppningar. Jag har ridit Madam i lite drygt en månad och jag hoppas att vi får mer tid tillsammans!
Kiara (Sto imp. Tyskland 9 år)
Kiara står också på Alingsås Ryttarsällskap och är en övervuxen ponny som jag ridit i snart ett och ett halvt år. Hon blev någon slags övergångshäst för mig efter att jag slutat tävla Challe och vi har haft mycket kul ihop. Rider henne inte alls ofta längre men då och då förekommer hon fortfarande i bloggen.Alcameras Peu de Choix (Ridponnyvalack 2 år e. Alcamera la Silla-Rodlease Dancing Gold)
Kallas till vardags Pottan/Potvin/Edwin/Melwin och är en helt underbar liten D-ponny. Ca 143 cm hög och alldeles, alldeles underbar. Jag föll vid första ögonkastet och jag kan ju lugnt säga att det här är en sådan ponny jag önskar att jag fått under min ponnytid. Halvbror (samma pappa) som EM-vinnaren Acapella Z och ja... Toppstam, har alla förutsättningar för att bli en av Sveriges bästa hopponnyer. Står hos mammas fd. jobbarkompis och det är i princip bara jag som haft med honom att göra sedan han kom för någon månad sedan.Millie Me (Sto imp Irland 3 år)
Millsan är ett litet C-ponnysto som står i samma stall och ägs av samma person som Edwin. Är tänkt att bli familjens lilla barnponny om några år. Söt som socker och charmar alla i hennes väg, har stått i stallet i ungefär ett halvår och hittills är det bara jag som har ridit henne. Rider henne några dagar i veckan.Menorca (Halvblodssto 20 år e. Irco Mena-Ganesco)
Mena står i samma stall och ägs av samma person som ovanstående, är avelssto och betäcktes i år med Cartier. Har stått på gården hur länge som helst och är mamma till Cormena, Callameno och Balou. Jag red henne en del förra sommaren men nu har hon mest fått ta det lugnt, står i hagen och har det skönt! Har gått 140-hoppning.Cormena (Halvblodssto 7 år e. Cortus-Irco Mena)
Kallas för Corry eller Corran och är tävlad tom. 120-hoppning, jag har inte ridit henne så mycket tidigare men då Anna som äger henne (och de andra) är gravid så rider jag henne så mycket kan/vill/har tid för. Ganska stoig häst, men utöver det passar hon mig bra. Dotter till Menorca.Callameno (Halvblodsvalack 3 år e. Callahan VDL-Irco Mena)
Son till Menorca, har börjat ridas in men det har stannat av lite nu. Jag känner inte att jag är rätt ryttare för att fortsätta den utbildningen i nuläget då han minst sagt kan vara rätt vild. Kommer antagligen att säljas efter sommaren, så om någon är sugen på en välstammad blivande hoppkanon kan ni ju hojta till. Kallas Calle på hemmaplan.Balou (Halvblodsvalack 1 år e. Balougraph-Irco Mena)
Menorcas yngste son, världens snällaste bebishäst. Är otroligt lik sin pappa och är en häst som jag absolut skulle kunna tänka mig att köpa om han fortfarande är så här cool om några år. Går mest i hagen med Calle och tar det lugnt i nuläget, verkar bli väldigt stor så han har ingen jättekoll på sina långa ben!Narco (Halvblodsvalack 6 år e. Darco-Indoctro)
Annas (ägaren till Edwin, Millsan, Mena, Corry, Calle & Balou) mest lovande tävlingshäst i nuläget, jag har bara ridit honom en gång och fram till att han åker iväg (ska ridas & tävlas av någon skåning) rider jag honom så mycket jag vill/kan. Otroligt tuff häst, ser väldigt hingstig ut och har väldigt mycket motor.Zabina (Korsningssto 8 år)
Började rida Zabina för några veckor sedan, korsning mellan Halvblod och Quarter. En stencool liten häst som mest är riden ute i skogen, min uppgift med henne är att utbilda henne på banan och även hoppa in henne. Ett jättekul litet projekt! Rider henne i nuläget en dag i veckan, kommer att bli mer framöver.Sedan ska jag ju som sagt provrida ytterligare en häst och sen dyker ju självklart hästar som Challe upp i bloggen titt som tätt, men honom antar jag att ni känner till? :-)

2011-06-14  22:44:28

Dagens ridpass: Millie Me (& Peu du Choix)

Världens goaste lilla Millsan var precis lika söt och mysig som vanligt, red lite på ängen med henne i skritt och trav + lite galopp som hon la in själv, haha. Hon är så himla gla och go, pigg utan att bli "för" pigg. Dock känner jag mig helt otroligt stor på henne, hon är trots allt bara en liten C-ponny (skulle tippa på mellan 132 & 134 cm), så ni förstår ju att jag är väldigt stor på henne. Å andra sidan är hon rätt maffig (irländare ni vet...) så hon bär upp mig väldigt bra.

Efter att jag ridit Millsan tog jag ut min älskade lille Edwin och longerade honom med pessoaloungen. Han gick bra och skötte sig väl förutom ett litet frispel mot slutet som ledde till att han fick springa av sig lite på egen hand, det tyckte han var roligt!

Nu är jag hemma sedan några timmar tillbaka, i morgon blir en hästfri dag då jag ska jobba!

2011-06-14  22:07:12

Dagens ridpass: Narco

Efter att jag ridit Corran hade Anna varit snäll och gjort ordning Narco åt mig och detta var faktiskt första gången jag red honom. Han har vilat rätt mycket i vår pga. en efterhängsen hälta, men nu är han helt återställd och kommer antagligen att lånas ut tills Anna kan rida igen.

I alla fall... Gjorde lite samma saker som med Corran fast jag la in lite cavaletti också då han var lite ouppmärksam och nonchalant mot mina hjälper, men med bommarnas hjälp blev han betydligt mer uppmärksam. Varvade att bara rida en båge mellan cavalettiserierna och att lägga in en volt mellan, beroende på hur uppmärksam han var.

Det var i alla fall en trevlig upplevelse att rida honom, jag ahr alltid tyckt att han känns lite hingstig och svårriden men han var faktiskt väldigt trevlig att rida men samtidigt var det ju väldigt mycket motor i honom, något som i och för sig kan vara väldigt uppskattat...

2011-06-14  21:45:20

Dagens ridpass: Cormena

Efter att ha mellanlandat hemma åkte jag vidare till nästa stall och gjorde i ordning Corran. Jag tror inte att jag skrivit om henne än men det är i alla fall en av Annas egna uppfödningar och Menorcas äldsta avkomma (herregud, måste verkligen skriva ett inlägg om alla hästar, haha). I alla fall så var det här andra gången jag red henne, hon är faktiskt rätt trevlig att rida. Dessutom har hon en stam som faller mig väldigt väl i smaken (Cortus-Irco Mena).

Hur som haver... Hon har ju tagit det rätt lugnt nu det senaste pga. att Anna är gravid och att jag inte har tid att rida henne så ofta (Anna har sju hästar varav fem ridbara och det blir lite tufft att hinna med alla). I alla fall så jobbade vi bara lite lätt i paddocken, mycket övergångar och lösgörande och hon gick riktigt bra! Hon är så otroligt fin och välriden så hon är bara kul att rida, dock kan hon vara lite stoig och ni vet ju hur det är med den saken...

I dag fick hon dock bara ett "utbrott", jag ville att hon skulle jobba ett extra varv på volten i galopp men det ville inte Corran så hon sköt upp i luften, var inte långt borta att jag åkte av vill jag lova... Haha, men efter det höll hon sig i skinnet och gick så fint så!
2011-06-14  21:13:17

Dagens ridpass: Zabina

Blrjade som sagt dagen med att missa bussen ut till Hemsjö, fick skjuts av pappa ut. Zabina hade fått lite skav av sadelgjorden (hon är så tjock just nu, så sadeln glider fram något) så jag fick sätta på ett ludd. Testade även att rida med graman på henne i dag, eftersom hon inte gärna söker sig ner på better och det blir bara dumt om man ska bråka med henne.

Nåväl, red tillsammans med Lina och Malin och vi red till paddocken, tar kanske 15-20 min att skritta dit så då är hästen i alla fall väl framskrittad när man kommer dit. Väl där så började jag jobba henne lite i trav på en åttvolt och redan där uppstod det vissa meningsskiljaktigheter. Dels så är hon ju både fux och sto och dels så är hon ju ungefär lika välutbildad som en fyraåring trots att hon är åtta, så det är smällar man får ta.

Bråkade inte med henne utan bara var bestämd och red på och efter ett par varv började hon samarbeta, då var hon riktigt käck att sitta på! Hon kan ju inte så mycket samt att hon inte är så stark så i dag jobbade vi bara på traven, att hon skulle lyssna på mig och inte skjuta ut bogarna och behålla takten och hon var faktiskt riktigt fin! Synd att jag inte fick det på film, för hon var verkligen överraskande fin!

Bjuder i alla fall på en bild, vet inte hur gammal den är men den har väl antagligen några år på nacken då jag hittade den på nån random sida på nätet... Sådan hemsk stubbman har hon inte nu, haha!

2011-06-14  18:44:42

Svar

Ebba om Snabbis:
Skulle inte ni kunna skriva en ordenligt presentation av alla hästar ni rider? Har inte läst bloggen så länge och förstår inte om det är era egna hästar som ni rider eller vems det är så skulle vara väldigt gulligt om ni kunde förklara det (:

Svar: Visst kan jag det! Heidi bloggar ju inte här just nu men hon kan nog ordna det någon dag, jag slänger upp ett sådant inlägg i kväll :-)anonym om Dagens hoppträning:
vad menas med loj?
kan du ta det i ett inlägg?
snälla

Svar: Typ lat, seg, trött, ja... Du fattar, haha!

2011-06-14  18:42:51

Hemma!


Har inga bilder från dagen eftersom min kamera är trasig, så ni får en på Kiara eftersom det verkar vara många som tycker om henne här, och det kan man ju förstå!

Nu är jag hemma från stallet, blev bara två stall i dag eftersom det blev lite kommunikationsstrul med hon vars häst jag skulle prova i dag, men det spelade inte så stor roll eftersom jag är helt slut efter att bara ha sovit 3 h (hockey i natt) och sedan ridit fyra hästar + longerat en. Fick dessutom gå upp "jättetidigt" för att få en chans att hinna med tre stall och sedan cykla i räserfart till stationen för att se den blå bussen rulla ut från terminalen. Kul... Tur att papi var hemma och kunde köra! Ja, ja... Nu ska jag duscha och sedan kommer det några inlägg!
2011-06-14  10:18:52

Snabbis


Kort bara... Kommer nog inte att hinna uppdatera förrän i kväll då jag har fyra-fem hästar att rida i tre olika stall dag, så vi får helt enkelt höras efter det... Hoppas att ni står ut, fast ja det gör ni väl med tanke på hur uppdateringen på den här bloggen är, suck... Haha!
2011-06-13  23:25:55

Film från träningen

2011-06-13  23:25:07

Dagens hoppträning

I dag hade vi en liten träningsavslutning, hoppade ute på gräset men eftersom att det var rätt upptrampat efter helgens tävlingar hoppade vi bara babylågt och då menar jag verkligen babylågt... Så Madam tyckte att det var lite väl enkelt och blev lite nonchalant/loj, men det gick helt okej ändå!

Började att hoppa fram ett varv runt terrängbanan, fem språng. Hon var verkligen hur cool som helst, tänkte att hon skulel bli lite mer framåt än vanligt och dra på men hon bara rullade på, så det var skönt! Har ju genom åren fått vänja mig med vilde Challe som drar järnet så fort det vankas terränghoppning...

Hoppade sedan fram över banken, trappan upp och så det lite högre nerhoppet, gick jättebra! Hoppade även fram på pullvermangraven, ner i graven, räcke, två galoppsprång och så ett räcke ut och sedan åt andra hållet. Var en del ponnyer som hade lite problem där i helgen, men det stämde väldigt bra för Madam.

Avslutade som sagt med att hoppa en liten minibana och det gick helt okej. Hon var lite loj stundtals och över banken så dog vi lite, men annars är jag nöjd. Det var ju tänkt som en skolrunda och tempot blev ju därefter. Här har ni dagens bana:

2011-06-13  22:55:55

Förlåt!

Ber verkligen om ursäkt för denna horribla uppdatering, verkligen inte okej och egentligen har jag inget att skylla på förrutom att det är somamrlov och att jag har varit sjuk. Men ja... Man får passa på att vara ute när det är så här fint väder, inte sant? Sen kan ni väl gå in på Heidis blogg och tjata tillbaka henne, för det är så fruktansvärt tråkigt att blogga ensam och jag har helt enkelt inte material till att driva en hästblogg själv, haha. Så ni får väldigt gärna gå in på Heidis blogg och tjata lite!
2011-06-09  15:29:42

Ett litet schabrakproblem


Som ni ser på bilden så har schabraket kanat tillbaka väldigt mycket då det inte har några "fästen" framtill utan man fäster det bara vid sadelgjorden. Är jättenoga med att lägga schabraket långt fram och "dra upp det" så att det bildas en luftgång mellan häst och schabrak, men likt förbannat glider ändå de schabraken som inte har några fästen framtill bak på Madam. Det har aldrig varit några problem med ex. Challe och Kiara då jag kunnat ha både sådana schabrak och schabrak som helt saknar fästen.

Någon där ute som har varit med om samma sak och kanske vet hur man ska lösa det här problemet? Vore ju tråkigt om jag inte skulle kunna använda mina Anna Scarpati- och Christina Sport-schabrak på grund av detta...
2011-06-08  17:36:02

Anmäld

Tänkte att jag och Madam skulle hinna med en sista tävling innan sommaren och eftersom att vi var iväg nu i helgen tänkte jag lägga in en om två veckor igen. Valde mellan lite olika tävlingar och fastnade för Partille eftersom min gamla tränare Sandra Björneland bygger där. Dessvärre var det fullt så jag anmälde oss till Bollebygd i stället, med andra ord blir det 95 cm och 1 m i Bollebygd den 19:e juni! Någon mer som ska dit?
2011-06-08  17:33:46

Outfiten i Grästorp


Hjälm: GPA Speed Air Evolution Tone on Tone
Kavaj: Kingsland
Skjorta: Animo
Säkerhetsväst: Racesafe
Skärp: Swarovski
Spö: Hoppspö
Ridbyxor: Animo
Stövlar: Tretorn Advance

Träns: Dyón
Pannband: Swarovski
Tyglar: John Whitaker
Bricole: Dyón
Sadel: Stübben Siegfried CS
Schabrak: Anna Scarpati (hade ett grönt AS i andra klassen)
Stigbyglar: Freejump System Soft Up
Sadelgjord: Hoppgjord
Framskydd: Veredus Baloubet
Bakskydd: Veredus Carbon Gel
2011-06-08  17:21:10

Fler bilder från Grästorp


Ett jättetack till Linda Ivansson för bilderna! Visst är hon fin, lilla Mamsing?
2011-06-07  22:38:17

Zabina

Har nyss varit ute hos Zabina och tagit en skön tur på två timmar med mamma, alltid kul att utforska området... Så himla vackert! Finns verkligen hur mycket ridvägar som helst och hela samhället där hon står är verkligen ett hästsamhälle, det är hästar överallt! Finns flera stora, fina gårdar med ridhus och sådär men sen även en massa mindre med bara hagar såklart.

Zabina var väldigt pigg i dag och fräste på som tusan i galoppen och ville mest bara galoppera hela tiden, haha. Inte lätt för henne att både vara så pigg samtidigt som hon har dragit på sig en riktig sommarmage... Det blir till att trimma mycket i sommar helt enkelt. I sommar ska jag även hoppa in henne är det tänkt, så det blir kul!

Hur som helst så var vi som sagt ute i ca två timmar, så Zabina hann bli rätt svettig i och med att hon inte hade några tankar på att skritta lugnt och sansat i början! Sen när hon blev lite trött lugnade hon dock ner sig, haha. Var bland annat hemma hos mammas kompis och tittade på hennes supersöta kaninungar, aw!

Nu är ju uppdateringen här rätt kass, som ni säkert märkt. Antar att det beror på det fina vädret, men jag kommer nog tillbaka fit for fight snart!
2011-06-06  01:38:21

Bilder

Här kommer bilderna från dagens tävling, blev tyvärr inte så många eftersom minneskortet strulade... Men, men, bättre än inget - inte sant? Fotograf på alla bilderna är bloggens egna Heidi! Är det nån mer som sitter inne på lite bilder så är det bara att skicka en kommentar!

2011-06-05  21:49:34

Maj månads outfit:


Blått & silver var alltså månadens populäraste outfit, en riktigt fräsch outfit också enligt mig! En superklassisk matchning men som ändå sticker ut då den innehåller en hel del "flashigare" saker. Den som vann en länkning i menyraden fram till nästa vecka var Lovisa (fint namn!) och jag slänger upp länken senare under kvällen, tack för att ni var med och röstade! Kom nu gärna med fler outfitförslag, näst på tur står en outfit i mörk- och ljusblått!
2011-06-05  21:02:31

Dagens tävling

Sådär, nu är vi hemma från Grästorp sedan några timmar tillbaka. Måste inleda med att jag är fantastiskt nöjd med dagen, vår första tävling tillsammans, min storhästdebut, min första riktiga tävling på över ett år. Hade dock på förhand inte alls någon bra känsla då jag som ni vet har halsfluss, har inte ätit någonting på fyra dagar och lyckades inte somna i natt. Inga bra förutsättningar med andra ord, men vad gör det när man har en kanonhäst som Madam, världens snällaste som gör allt för sin ryttare?

Nåväl, dagens stora + går till Jennie som ställde upp och körde när min pappa blev sjuk (mamma är bortrest), för utan henne hade det inte blivit någon tävling så det var guld värt! Dagens andra stora + går förstås till Heidi som fick agera hästskötare och fotograf (vilket hon hade oanade skills på!)

Åkte tidigt, tidigt och lastningen gick helt okej, strulade ganska mycket i början men när väl lastselen kom på gick hon på utan större protester.


90 cm (bed. CR): Första starten för oss tillsammans och andra gången vi hoppar bana, haha. Gick strålande, hästen bara flyter på och gör allt precis rätt. Jag var ju verkligen dödstrött, snacka om att inte ha nån ork alls, men hon skötte sig strålande! Var något loj på framridningen, men kom som vanligt igång bättre när det vankades bana. Felfri!


95 cm (bed. A+A1:a): Dags för lagklass, även här var hon rätt loj på framridningen och tyvärr blev det en kanske lite väl lång framridning då de inte direkt var snabba i Grästorp... Men, men, fick lite hjälp av Nina på framhoppningen och det gick helt okej där och inne på banan gick det ännu bättre även om jag var rätt matt. Hade lite problem med galoppen i svängarna, verkligen inte så att hon bryter av eller något men hon kan bli lite stötig och är då svår att inverka på. Nåväl, bara att tuta och köra egentligen, en enligt mig fullt godkänd runda, finns inte mycket att klaga på. Vidare till omhoppning!

Tyvärr tog sig inte laget till final då vi bara var tre som red och Johanna & Rambo hade ett ner medan Sara & Whisper nollade, synd! Men vi blev i alla fall bäst av lagen utanför omhoppning och slutade som femma så det var väl helt okej med tanke på hur det gått i de tidigare omgångarna, nu kanske inte Alingsås slutade sist i alla fall, haha...

I omhoppningen så var både jag och Madam precis slut, men vi gjorde det bästa av situationen och styrde runt så snabbt som det gick. Hon är väldigt kvick i sina språng så det är inte alltid lätt att hänga med = jag tappade ena stigbygeln efter andra, som tur var lyckades jag få tag på den igen och vi kunde styre igenom resterande bana smärtfritt. Herregud vad den hästen kan svänga alltså, och då har jag ändå suttit på Mr. Vändbar Himself (CI) i fyra år... Jag tänker att "så här kan vi nog svänga, det borde gå bra" och så vänder hon ännu mer, haha.

Ja, ja, är ganska nöjd med omhoppningen. Fult och flängigt, ingen bra galopp men bra vägar och sådär, vi slutade i alla fall på en sjätteplats! Med andra ord... Två rosetter hem från första tävlingen, det får man vara nöjd med!

Men ja... Nu blev det långt här (min specialitet...) så jag får väl avrunda här, är i alla fall sjukt nöjd med Madam i dag och även med mig själv som härdade ut trots halsflussen. Återkommer med fler bilder osv :-)2011-06-05  01:44:10

Livstecken


Fina Madam iförd sitt nya Kingslandtäcke i spolspiltan tidigare i dag efter en stunds dusch och frisering!

Väldigt dött här på bloggen just nu ser jag... För Heidi kan jag inte svara men det har hon ju gjort så bra själv, själv har jag mina egna grejer att skylla på. Dels så var det ju allt med Trulle (och en del andra grejer) och sen drabbades jag av en riktigt äcklig halsfluss som sitter i än. Har inte ätit på fyra(!) dagar och bara sovit 4,5 timmar sen i söndags, så ni kanske förstår varför jag inte har haft ork att blogga...

Ska dock kriga mig upp tidigt i morgon, för då vankas tävlingsdebut med Madam! Min storhästdebut också för den delen. Ska faktiskt bli jättekul även om det så klart vore roligare om jag varit frisk. Nu går jag i alla fall på pencillin och smittar ingen och har ingen feber, det är bara halsen som gör förbannat ont. Men, men, vi får se hur det går!

Nu måste jag gå och lägga mig, ska upp om fyra timmar... Får se om jag lyckas sova nåt i natt! Återkommer i morgon med resultat, bilder osv. och förhoppningsvis blir bloggandet bättre ju friskare jag blir. Kram på er!
2011-06-04  22:43:50

FARVÄL!

Tror jag lägger ner det här nu!
Jag kommer tillbaka när Appe är en tävlingshäst! Haha!
Just nu känns det meningslöst att blogga, på ne hästblogg alltså.

Men vill ni forsätta följa mig så gör det på rathed.blogg.se!
Nu blir det en alltiallo blogg igen, med lite hästar och grejer!