2011-04-30  14:00:00

Dag 6

Något annorlunda med min häst.

Så länge har han ju inte stått på Alingsås, så jag har väl kanske inte upptäckt om det finns något annorlunda med honom än... Kan berätta lite annat roligt och speciellt om "mina" förra hästar...

Mira: Hela den här ponnyn är ju väldigt speciell...Hon är en hejare på att kasta av små barn, eftersom att hon är "rädd" för allt. Och att mitt i galoppen bara tvärnita är en specialitet. Nu har jag inte ridit henne på länge så hon kanske har ändrat, men när jag red henne förr var hon är riktigt liten satmara/busfrö/jävel/retsticka...
En till annan annorlunda grej med henne är att hon tror att hon är en hingst..... :)

Herkules: Han var väldigt rädd för allt... Bakskygg och grejer. Man kunde inte ta av jackan när man satt på. Man fick hoppa upp snabbt, om man stod lite för länge i stigbygeln sprang han iväg.
Under hela tiden jag red honom så gick det aldrig att rida med ländtäcke.
Han var svår att borsta och gick runt och klämde in en i väggen, kunde aldrig stå still. Kosparkar när man skulle spänna sadelgjorden. Han gnäggar som ett föl.

Artax:
Han är bra på att se korkad ut. Han kan VERKLIGEN inte gå med transportskydd.... Hahaha, han rev ner HELA stallet varje gång... Jag fick köpa nya hinkar till folk... För han trampa sönder dom när han vimlade omkring. Ramla in i väggar... Gick skevt. Han lyckades på något jävla sätt trassla in sig i vattenslangen en gång också...
Han satt som klistrad mot Challe varje tävling, så Challe fick gå med överallt.... Och alltså ja, han drar verkligen till alla hästar. En gång när vi var två inne på banan och så stod det en nere i hörnet, gissa vem som springer dit och inte tänker gå därifrån... Lite tidsfel och så fick jag :)

Madam: Haha kan inte komma på något.. Bara att hon alltid ska bita på mig när jag sätter på framskydden. Och att hon tycker inte om att lastas, hon blir jättestressad och hoppar runt, men sen när hon väl är inne så är det ingen fara, då är problemet ur världen typ.

Appe:
Jag brukar borsta honom i spolspiltan.. Och varje gång jag ska borsta frambenen (det gillar han inte) då hoppar han fram och försöker kravla sig ut spiltan. Annars världens perfektaste häst!

2011-04-29  21:22:15

Vad väljer ni?

Vad skulle ni välja om ni var tvungna att välja mellan att antingen köpa en för fet häst eller en för smal häst?

Motivera gärna varför också!

Mitt svar: Jag skulle välja en för smal häst. Eftersom att jag personligen tycker det är lättare att få upp hullet på en häst än att banta den. Dock behövs ju mycket mat om den både ska upp i vikt och bygga muskler.
Så jag väljer hellre en smal då. Jag har vart med om oftare att hästar ska upp i vikt så jag har mer erfarenhet av det, foder och sånt.

Så säg nu, vad ni skulle välja och varför?

2011-04-29  15:00:00

Dag 5

Det här finns i min ryktlåda.

Påminnelse: Köpa nya borstar och grejer när jag åker till Ullared. Mina börjar bli till åren, och det kan väl vara kul för Appe att få nya (han får ju nytt av  allt annat så varför inte av detta) och slippa ha samma borstar som Herkules och Artax hade en gång i tiden!

- hovkrats
- rotborste
- piggborste
- man och svansborste
- hovolja
- sax
- helosan
- gummiband
- ryktborste
- ryktskrapa
- ansiktsborste
- ryktsten
- svettskrapa

Sen har jag massa annan bröte också kan jag tänka mig, som jag inte kommer på just nu. Men detta var väl det viktigaste.


Hahaha där har vi den! Proppfull! Och jag ser att jag är en snygg tjej med en snygg ponny... Jag var en jävla hönsmamma till Mira... Hon skulle stretchas, och hon skulle ha det och det, smörjas, tvättas, pluttinutti typ... Allt var så noga... Eller det är ju bra, jag behandlade henne som en dressyrmupp med sin ponny... Haha!

2011-04-29  01:30:53

Drömmar stora som hus....

Alltså jag är så glad! Jag har lyckats spara ihop massor med pengar nu, så himla härligt! I nuläget skulle jag ha råd att köpa en häst, men inte kunna betala för att behålla den eller vad man ska säga, och det är ju en fördel... För då behövs ju en stadig inkomst varje månad. Men liksom själva köpkostnaden skulle jag nästan kunna täcka nu, beroende på vad jag ska ha för häst och så men. Jag har iaf råd med en häst som inte är travare osv...

Appe hade vart drömmen att köpa! Skulle ju kännas konstigt att åka runt och leta häst när jag har min drömhäst mitt framför ögonen ;)

Tänk om min största dröm sen många många år tillbaka skulle gå i uppfyllelse till slut. Då tycker jag fan att jag är värd det! Som jag har kämpat... Jag vet att varken mamma eller pappa har pengarna att köpa en häst till mig, därför har jag aldrig tjatat. Eller jo, för några år sen, men asså jag fattade efter ett tag att det inte skulle funka med pengarna och det. Mamma och pappa bor ju inte ihop heller och har inte gjort det så länge jag levt heller.

För ca. 5 år sen? Då började alla mina vänner i stallet få egen häst... En efter en... Sen stod jag där själv kvar ungefär. Liiite avundsjuk bara... Alla visste massor med hästar jag kunde köpa och alla tyckte jag skulle köpa häst, och "köp den, gör så, den då".... Bara för deras liv åkte på en räkmacka... Jag har alltid fått gå den hårda vägen i livet, aldrig fått något serverat, aldrig fått några elitponnyer eller hästar. Aldrig ens fått skjuts till stallet när det regnar eller är snöstorm!!! Aldrig kunnat hoppa jättehöga hinder, aldrig ridit på en mjuk och välriden häst, aldrig fått chansen till nått! När ska jag få känna på den mjuka sidan av livet.

Men nu börjar det äntligen likna något... Jag kan knappt tro det... Kan ske till och med jag kan lyckas. Tänk jag med en alldeles egen häst?... Jag skulle älska det. Tänk som jag har kämpat med allt för att få rida lite extra, lära mig massor med saker, vara i stallet. Cyklat upp i stallet kl. 6.00 på morgonen varannan helg i alla väder, bara för att ha råd att med att rida mina vanliga lektioner...

Drömt, drömt och drömt. Jag skulle faktiskt vara värd att ha en häst nu. Jag har varit redo för en egen häst i flera år nu... Jag kan det mesta (jag vet att man aldrig blir färdigutbildad i ridsporten men ni fattar vad jag menar, asså jag är rätt haj på det här med hästar nu).

"Tänk att du inte har en häst än, du skulle verkligen vara värd det"
"Det skulle vara så kul för din skull om du fick dig en häst tillslut"
"Jag vet att det har vart din dröm så länge, nu borde det ju vara på tiden att du fick en egen"
"Du förtjänar verkligen att få en häst nu, jag skulle nog bli lika glad som du om du äntligen fick en häst"
"Du skulle nog kunna bli riktigt bra om du fick en egen häst"

Bla bla bla osv...

Till er som får allt serverat på silverfat och föddes med silverskeden i mun...
Jag hatar er, men bara för att jag är avundsjuk.

2011-04-28  19:29:43

Veckoschema

2011-04-28  19:29:09

I går & i dag - Trulle & Niko

Först måste jag bara tacka er som översatte Pottans namn åt mig, det verkar alltså betyda få val eller inget val! Tack, kul att veta!

Tänkte i alla fall berätta om gårdagens och dagens ridpass på Trulle, har egentligen ingen jättemotivation till det men vad fasen, det är väl bättre än inget antar jag. Hur som helst, i går fick Trulle gå på rakbanan och i dag tog vi en sväng i skogen. Han var precis lika jobbig båda gångerna, fast det var nog värst på rakbanan, då han mest gick och studsade hela vägen. I skogen gick det helt ok förutom att han hade väldigt bråttom så att det blev lite snubbligt på sina ställen.

Red till klätterbacken och tog några vändor där, det var väldigt bra för honom för då orkade han inte konstra så mycket! Så det blir nog fler turer dit... Till helgen får vi förresten öka på till 30 minuter, varav 1/3 trav! Det blir nog bra för honom, för just nu har han så fruktansvärt mycket överskottsenergi att han inte ens är kul att rida. Han är helt tokig, tror inte att det går att förstå om man inte ser honom men han är verkligen jobbig just nu.

Niko har det förstås fått jättebra med, min lilla stjärna! I går red vi ut, det är lite tråkigt att det inte finns någon att rida ut med, men vi klarar oss rätt bra på egen hand med. På sätt och vis är det rätt skönt att rida ut själv, för då kan man bestämma hastighet själv, haha!

I dag hoppade jag! Tänkte skriva mer om det i ett separat inlägg med skisser och så, håll ut!
2011-04-28  16:00:00

Dag 4

Favoritbilderna på min häst.

Jag har inte alls många bilder på Appe än! Men jag tänker slänga upp en av favoritbilderna på varje häst.Herkules
- 1999
Holländsk Ridponny.Artax
- 1999
Holländsk Ridponny.

(Tragiskt = Detta är typ den finaste bilden jag har med Artax, eller tagen lite långt ifrån och så men, skit samma. MEN.... Av ca 100 bilder från tävlingen så råkade jag förminska ner denna, helt utan anledning, jag skulle inte ens förminska någon?! Tänkte skriva ut den och sätta upp på väggen, men det är den på tok för liten för nu :( Så jävla typiskt...)


Madam Butterfly
- 2000
e. Cortus ue. La Paz

Jomen visst har jag lyckats ha exakt samma schabrak på varenda bild! Precis samma bilder som jag har i min header på http://rathed.blogg.se också.

Appe då... Har knappt inga bilder på honom ju...

Faune Apache
- 2004
e. Funambule ue. Spectacular Tide

Inga speciella bilder alls, men typ dom enda jag har. Och visst är han söt? Underbar och helt bedårande... Så charmig. Jag älskar honom

2011-04-28  00:14:01

Någon som har några idéer?

Om ni har något som ni vill att jag ska skriva om så säg bara till!
Nu när jag har lite ont om saker att skriva om fastän jag har både tid och lust så får ni gärna komma med tips, om det finns något ni vill veta eller att jag ska skriva om!
Jag är öppen för förslag, och delar gärna med mig av mina åsikter!

Jag har iaf fått tillbaka blogglusten! Och har ni inte förslag så får jag väl försöka hitta på något ändå! Haha =D

2011-04-27  16:00:00

Dag 3

Min största rädsla inom hästsport.

Som om det skulle vara någon idé att hålla på med ridsport om man hade någon rädsla inom just det?
Njaaa, låter väl kanske inte så bra. Då kan man ju börja med golf eller något annat ofarligt.

MEN... Sen finns det ju vissa saker som jag kan tycka är lite obehagligt, eller som gör mig nervös. Men jag skulle väl inte säga att jag är direkt rädd för något inom ridsporten för då hade jag nog inte valt att hålla på med et om man ständigt skulle vara rädd när man skulle göra vissa saker.

Obehaglig grej att göra:

Att leda hästar som är över 170 cm i mkh och toltalt blockerade och helt jävla galna och vilda. Det har hänt mig och det är inget jag gillar att göra precis. Jag sitter hellre på hästar som bråkar och flyger i luften än står brevid och håller i grimskaftet.

Sen kommer jag inte på något mer som bekymrar mig så mycket...


En liten och inte så vild Herkules.

2011-04-26  23:30:16

Behöver tips!

Nu skulle jag vilja ha eran hjälp lite.
Jag ska ju som sagt köpa transportskydd och har alltid köpt höga, det har varit en självklarhet. Skulle aldrig åka utan eller med bara vanliga skydd eller lindor. Och jag har inte tyckt om korta transportskydd heller.

Men sen har jag hört på senare tid att höga är sämre, och att det irriterar hästen och att dom är lättare att trampa av osv. Men jag tror nog ändå jag vill ha höga men är inte säker nu... Men en sak jag vet iaf är att ska det vara högst tre stora och breda knäppen, inte fler för dom hinner stänga sig innan man hunnit öppna klart dom andra! Hahaha.

Och sen vet jag ju inte alls hur Appe är i transporten och så heller. För har man en lugn häst som bara står passar det bättre med korta, men en häst som sparkar och har sig behöver mer skydd och höga då alltså. Kan ju inte tänka mig att Appe skulle vara några problem att ha i transport, han är ju så cool i övrigt så.

Vad tycker ni och vad använder ni? Höga eller låga transportskydd?
Har ni hört något speciellt som kan vara bra eller dåligt med dom olika transportskydden?

Tacksam för alla tips och all hjälp jag kan få!
2011-04-26  18:00:00

Dag 2

Det bästa/sämsta med min häst.

Bästa:
Det bästa med Appe är att han har så himla lätt för sig. Bra takt och balans.
Sen att han är så himla go att rida, och positiv till det mesta. Han är en väldigt snäll häst, och inte dum på något sätt. Han är jättesnäll att rida ut med, tittar inte på något. I hoppningen hoppar han allt, vattenmattor, skynken... Ja allt.. Han är så cool hela tiden. Det gillar jag med honom! Han gör ingen stor grej av något liksom.

Sämsta:
Att han är så himla grinig i boxen. När man ska hämta honom i boxen så vänder han rumpan till och sånt, det är jobbigt. Han gillar inte att bli borstad och pysslad med...
Sen är han oftast ganska lat i dressyren så jag får kämpa röven av mig.
Och det är jobbigt att han är så svår att hålla i hull.


2011-04-26  17:58:13

Dagens ridpass

Hade två hästar att rida samt en att longera i dag, tre små bebishästar! Gick bra med alla tre, och jag som fortfarande är i dålig kondition efter sjukdomen är skapligt trött nu, haha...

True Lies "Trulle" valack f.05 imp. Irland
Började med att rida Trulle som jag inte ridit på ett tag, dels beroende på att min sjukdom gått lite upp och ner och dels beroende på att han varit halt igen. Nu är han dock i igångsättningsfasen och får skrittas/travas i ungefär 20 min på rakt spår. Lättare sagt än gjort på den ponnyn... Han påminner lite om Ponnyakuten-Lisas Star om ni förstår vad jag menar. Har väldigt mycket överskottsenergi som han lägger på fel saker, men jag hoppas att det blir bättre ju mer han kommer igång.

Tänkte först rida ut på honom då vi har en jättefin väg som lämpar sig väldigt bra för hans del, men då jag glömt säkerhetsvästen hemma kände jag inte för att riskera livet vilket man gör genom att rida ut på denna ponny, tro mig! Red i stället i paddocken, vilket gick väldigt bra. Han var lite studsig men mestadels skötte han sig. Satte även på honom en martingal i dag eftersom han har en tendens att slå väldigt mycket med huvudet, det funkade bra!

Nikolas "Niko" valack f.07 e. Couleur Rubin-Hamilcar
Lille Niko fick trimmas lite i paddocken, red lite bomövningar vilket alltid är lika bra för honom då han har en väldigt kort och trippig gång. Hade 7 galoppbommar på långsidan och 3+3 travbommar på serpentinbågarna. Värmde upp i trav med mycket serpentiner, jobbade samling i själva bågarna och sedan att få ut honom och rida över tre bommar varje gång vi passerade medellinjen. Det gick väldigt bra även om det blev några galoppfattningar i början!

I galoppen jobbade jag mest med att få ut sprången på långsidorna, då det är någonting han verkligen behöver bli bättre på. Måste dock säga att han redan blivit betydligt starkare i sin galopp sedan första gången jags att på honom! Är över lag väldigt nöjd med passet, han skötte sig väldigt bra (som vanligt...)

Alcameras Peu De Choix "Pottan" valack f.09 e. Alcamera la Silla - Rodlease Dancing Gold
Pottan eller Putte som han också kallas är alltså ungponnyn som kom till stallet i veckan, så himla fin! Verkligen en sådan ponny som man hade velat ha för några år sedan... Han fyller ju tre i år så än är han inte så stor, men beräknas bli maxad D. Är fortfarande lite hingstig av sig då det inte var så längesedan han kastrerades, men han är ändå väldigt snäll och go.

Pottan longerade jag alltså, och det gick bra! Måste säga att han har väldigt fina gångarter, galoppen ska vi inte tala om! Pappa Alcamera är ju en Selle Francais, så han ser mycket ut som en liten storhäst. Måste filma/fota honom någon dag, helt underbart fin är han! Är det förresten någon här som är bra på franska som kan översätta "Peu de Choix" åt mig? Mitt Google Translate funkar inte...

Funderar även på att göra den listan med inlägg som Heidi gör, skulle ni vilja det?
2011-04-26  13:08:49

Inköpslista...

- Transportskydd
- Transporttäcke
- Massa andra täcken (kommer bli pank)... Fleecetäcke, thermotäcke, stalltäcke...
- Bruna stigläder
- Bett
- Hönät (kanske). Brukar lägga höet i en vanlig ikeapåse och hänga i transporten för jag tyckte det var praktiskt, men det tycker jag inte längre. Vill ha en sånt där höpåse kanske det heter...

Om jag ska ha råd med allt detta så kommer jag behöva handla på något billigt ställe, och jag har redan planerat att det blir Ullared, eller Gekås som det heter!
Jag köper gärna inte schabrak, träns och annan utrustning på Gekås. Men när det gäller täcken och sånt där som är på inköpslistan så duger det perfekt!

2011-04-26  00:31:33

Lite ni kan roa er med!

Lite filmer på mig och min fina lilla tjej Madam!

http://www.youtube.com/watch?v=fT0sFOiddSU
Första tävlingen! Hade hoppat henne två gånger innan, därav att det ser lite amatörigt ut kanske.

http://www.youtube.com/watch?v=dIds1WTBGi4
Någon träning, någon av dom första.

http://www.youtube.com/watch?v=DjPGFXnwX7I
Klubbmästerskapet.

http://www.youtube.com/watch?v=vI5vL2gtv88
Andra träningen.

http://www.youtube.com/watch?v=AfrQ8EYiVMU

Andra tävlingen. Denna var i Färgelanda.Och lite knäppa saker... By me and Lovi. Typ cp videobloggar.

http://www.youtube.com/watch?v=2WOnivOmS5k

http://www.youtube.com/watch?v=yxIGclSxG_o

http://www.youtube.com/watch?v=qMa21hs_GM4

http://www.youtube.com/watch?v=bPPr8YcgTtQ

http://www.youtube.com/watch?v=UgZQ15Ks018

http://www.youtube.com/watch?v=qdMlhUAXcJg


2011-04-25  23:18:04

Dag 1

Presentera mig och min häst.

Jag heter Heidi, som ni säkert vet. Jag bor i Alingsås, en liten stad utanför Göteborg. Jag är 19 år och tog studenten förra året. Och nu är jag arbetslös, fast jobbar ganska ofta ändå, som vikarie alltså.

På min fritid är jag såklart helst i stallet! Jag har ridit sen jag var 9 år, och sen dess har jag varit en äkta hästnörd i vått och torrt. Hästar är det jag brinner för och jag lägger oftast ner hela min själ i det jag gör.
Jag tävlar i hoppning och det är det jag satsar på.
Jag är en tävlingsinriktad person med ambitioner och tydliga mål inom ridsporten.
Jag har tävlat upp till LB hoppning med C- och D-ponny med jättefina resultat och så har jag tävlat två olika storhästar också, även dom med bra resultat upp till 1 m.

Förövrigt är jag en väldigt glad och trevlig person mot allt och alla. Mot folk som jag tycker det passar sig att vara snäll och trevlig mot menar jag då.
Och jag trivs som bäst i stallet vilket ni kanske förstår, men det är kul att umgås med vännerna, festa och shoppa också såklart!

"Min" häst heter Faune Apache. Men jag kallar honom för Appe. Han är alltså inte min häst, men det är honom som jag rider mest, tränar med och ska även börja tävla med när vi börjar bli redo.

Han är ett engelskt fullblod på ca. 170 cm i mkh, född 2004. Han är e. Funambule ue. Spectacular Tide.

Han är en väldigt snäll häst oftast, förutom att han är lite grinig i boxen... Han är mjuk och välriden. Han har en bra takt och en väldigt god balans i sig själv. Sen har han stora gångarter och är hur skön som helst att rida på.

Han hoppar väldigt väl med bra teknik, men han är inte jättemycket hoppad för sina 7 år. Vi har haft lite problem med hoppningen då han har vart väldigt vinglig (inte så konstigt med tanke på att han inte var hoppad så mycket), hoppat in i hinderstöden, stoppat när det blivit lite högre, och stått emot en del och inte hittat suget mot hindrerna.
Men nu de senaste veckorna har han förändrats helt! Han har ju fått upp hullet och fått lite muskler, styrka och kondition så nu börjar han bli piggare vid hoppningen och den övriga ridningen och han har fått upp ett sug mot hindrerna vilket gör att han inte står emot, eller vinglar och hoppar in i hinderstöden. Så det känns himla bra att det går framåt!

Vi har tänkt göra våran tävlingsdebut i sommar någongång och det ska bli jätteroligt! Har tänkt att åka dit där det finns stor utomhusbana som själva tävlingsbanan är på, och så gärna gräs, det känns bra att göra debuten på gräs för hästarna gillar det oftast, större ytor och så får man upp en bättre galopp och allt! Då har jag iaf tänkt att vi hoppar 90-100 cm. Och jag lääängtar!

Han är min lilla bebis, drömhästen!


2011-04-25  22:31:38

Nu jävlar ska här bloggas!

Haha! Hittade en liten lista och eftersom att jag har lite dåligt med motivation så varför inte!
Eller tycker ni det är okej om jag gör en sånhär lista? Jag tycker själv det är helt okej att läsa när andra skriver sånt här. Såhär får det bli!

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

2011-04-25  21:46:24

Världens finaste Nikolas


Hej igen! Det var ett tag sedan... Hade egentligen inte ens tänkt lägga upp ett inlägg här i dag heller men jag såg att Heidi gett er vad som hade kunnat bli falska förhoppningar, så why not? Har ju trots allt ridit lite i dag.

Det har kommit en ny ungponny till stallet i veckan, Putte (och jag kan inte ens uttala dens riktiga namn...) kallas han för. 2 år, belgare och med superstam, ska verkligen bli kul att se vad det kan bli av honom. Pappan är en La Silla-hingst och mamman ett rp-sto. Grymt fin men med väldigt mycket attityd! Ska ta reda på vad den heter + stammen tills nästa gång, haha...

I alla fall så red jag ju ut en sväng på lille bebis-Niko i dag. Red ut själv för första gången och det gick faktiskt bra. Han var lite tittig och bilarna som passerade var lite läskiga, men annars gick det väldigt bra. Det är kul att han litar så på mig! Skrittade och travade mest men tog även en liten galopp, det var väldigt populärt och han bockade en del! Jobbade mycket på att få honom stadig och stabil, han har ju en tendens att bli lite vinglig och det är ju lika bra att jobba på det överallt - även i skogen.

Är väldigt nöjd med dagens ridpass i alla fall, ska ut i morgon igen och trimma lite i paddocken. Mer om det då!
2011-04-25  20:35:50

TJAO!

Fyfan va seg uppdatering!

Idag var jag iväg och red Pablo iaf som jag gjorde i tordags och fredags också!
Han skrittas fortfarande i 25 min och 5 min trav.

Hur roligt är det med långsamma igångsättningar av hästar som varit skadade?
Inte så himla roligt va?!

Pablo tycker det är tråkigt. Jag tycker att det är tråkigt. Eller jag gör det ju inte varje dag och det är ju inte min häst. Och visst blir jag glad av att rida lite extra eftersom att jag inte har allt för fullt upp i min ridkalender. Men ändå, jag tänker mer på er som har hästar under igångsättning efter skada och måste rida dom VARJE dag i skritt och lite trav i en säkerligen ganska lång tid... Jag lider med er...

Eller vad tycker ni om igångsättningar? Roligt/tråkigt?

Nu ska jag jobba sent hela veckan vilket gör att jag inte kommer hinna vara i stallet... Buuu. Men får försöka hålla uppdateringen uppe ändå!

 

Och sen får vi ju hoppas att Lovisa kan komma tillbaka med lite nytänkande, hon får väl berätta lite mer om Nikolas... För jag har hört att hon varit och ridit på honom idag ;)

2011-04-22  22:59:13

Funderar...

På om man kanske skulle ta och börja blogga på sin gamla rathed-blogg igen istället. Eller jag bloggar ju på den, men asså att jag flyttar över hästgrejet dit också. Eller jag har väl kommit fram till att skriva hästgrejer är inte min grej... Jag skriver helst bara "idag tränade jag, det gick bra". Det räcker för mig. Jag är mer för att skriva åsikter, men jag har inte alltid någon åsikt att skriva om varje dag. Så kan lika gärna flytta över dom få åsiktsinläggen till rathed.blogg.se isf.

Men jag fick ju liksom testa ha en hästblogg och det var roligt, man fick mycket feedback! Men ändå så passar det inte mig att skriva såhär som man gör här. Utan jag vill nog kunna skriva hästinlägg när jag vill, och vanliga när jag vill! Det var jobbigt att dela upp det! Så nu blir det nog bara gamla rathed... Men det är inte helt säkert!

2011-04-22  15:46:19

Övernattning, stalltjänst och lite ridning!

Igår var det påskövernattning i stallet för dom små. Alla var helt galna och ja... Inte lätt att hålla reda på 20 små knoddar som springer runt och härjar... Haha.
Det gick bra iaf och jag hade roligt!

Idag började min stalltjänst vid 7.00... Gött att jag ändå redan var i stallet så det var smidigt. Det gick fort och vi fodrade, släppte ut, mockade och allt det på bara några timmar.

Med tiden som blev över städade vi och såg till alla barn kom hem. Och när dte var ordnat så hade vi tid över till ridning!

Appe fick sig en härlig uteritt idag. Vi hade sällskap med Lisa och Fantomen, Karin och Räkan och Linnea och Ally.
Han tyckte det var skönt att komma ut i skogen och sträcka ut lite! Vi njöt båda två! =D

Sen skulle Pablo ridas i 30 minuter också. Han har kommit lite längre i igångsättningen och han skrittas 25 min och travas 5 min. Och efter jag ridit honom så lunchfodrade vi. Så jag har haft fullt upp dessa dagarna men det gillar jag bara!

Hoppas ni har det bra!

Blir dåligt med nya bilder nu när jag har så dålig motivation till bloggen. En liten svacka. Jag är i stallet ganska ofta och har en del att blogga om, men sålänge det inte är kul att skriva om det så är det ingen idé att jag gör det, har jag tråkigt när jag skriver så blir det ju tråkigt för er att läsa, det smittar ju lite!

Skulle behöva ta ännu en ny bild på Appe och visa er, han har fått jättefin sommarpäls och har blivit ännu lite bättre i hullet! Och säkert liiite muskler också hoppas jag allt!

Bästa lilla bebishästen

2011-04-20  22:06:10

Så JÄVLA nöjd!

Hoppträningen gick så sjukt jävla bra. Asså det var inte samma häst!!! Vi hoppade ute för första gången på året nu, med denna gruppen alltså. Och första gången jag och Appe hoppade ute.

Han var klockren träningen igenom. Jag svävar på rosa små moln... Inte en enda miss på hela träningen! Och det sa min tränare också, fattar ni hur gött det känns? Att ha hoppat och kommit perfekt på varenda hinder?! Haha, det är ju rätt ovanligt för mig, då jag rätt råkar ut för lite missförstånd och sånt som händer.

Vi hoppade en båge med två räcken och så en oxer där emellan fast på en volt. En väldigt liten volt. Han hoppade mig ur sadeln nästan! Svår övning men vi fixade det bra!

Sen hade vi två linjer. En med fyra korta språng och en med fem långa för att vi skulle träna på att både kunna ta tillbaka galoppen och länga galoppen på olika distanser i samma bana. Räcke in, oxer ut på det långa, räcke in och ut på det korta. Klockrent. Inget mer att säga. Hoppade upp till 1 meter på detta.

Sen en bana av detta, med först linjen med fem långa språng. Sen linjen med fyra korta. Sen en enkel oxer på långsidan. Hoppade banan på kanske 1 meter. Och det gick super! Det gick så bra det kunde gå helt enkelt. Jag är chockad.

Inomhus är han ganska seg, drar åt vänster, hoppar in i hinderstöd, står emot lite ibland, vinglar mot hindrerna. Men nu idag... Asså han DROG mot hindrena. Han sög verkligen tag i hindrena och han tyckte verkligen det var roligt. Har aldrig varit med om att han dragit så innan, eller vart så pigg och glad. Han hoppade mitt på hindret av sig själv, vinglade inte ett dugg. Och han var ganska mjuk från början. Vi skulle kunnat hoppa hus idag! Så jävla grym är han. Helt amazing. Jag var lycklig hela tiden. Jag hade världens största leende inombords. Vi hade roligt idag när vi hoppade för första gången. Sådär riktigt roligt så att man aldrig vill sluta, sådär lycklig så att det smittar från häst till ryttare och tillbaka. Sådär lycklig att man verkligen är ett team och inget går fel. Vi var verkligen ett. Han litar på mig och jag litar på honom. Vi kommer nog bli riktigt bra tillsammans. För nu har vi hittat varandra och den ärliga viljan och suget att hoppa. Idag var vi lyckliga tillsammans. Han är min stjärna. Och att jag tvivlar inte längre om han är rätt, för nu vet jag, det är han. Nu gör han mig lycklig och jag längtar att få se honom och träna med honom igen. Det är känslan jag letat efter och nu är den funnen. Så nu ska jag inte tvivla mer. Detta är så rätt det kan bli. Precis som det är med Madam. Jag har hittat tävlingssuget igen, suget att träna. Jag har hittat DET igen, och här ska det stanna.

Ibland glömmer jag varför jag bytte ut Madam, men idag kom jag på det igen.
Älskade lille Appe. Han är min bebis. Han är bäst. Jag ööönskar att han var min.
Jag älskar honom.

Så vi kanske gör tävlingsdebut i slutet av maj på Essungas gräsbana förövrigt. Omgång II av gota.

Asså känslan jag har inom mig nu är obeskrivlig. Karin gav både mig och Appe så himla mycket bra beröm så nu höjdes mitt ryttare-självförtroende!!! Hela gruppen var fascinerade över Appe idag! Han var så jävla bäst. Ni har nog hört det nu men haha... Jag älskar honom

Inga bilder tyvärr... Långt inlägg också... Men asså jag har så mycket lycka att skriva ut haha! :D

Mitt liv hade vart perfekt om jag hade Madam och Appe. Dom gör mig lika lycklig båda två. Mina små lyckostenar. Mina älskade, underbara och finaste vänner. Dom bästa vännerna man kan få.
2011-04-18  21:31:48

Terränghoppning!!!

Idag hade jag hoppträning med Artax. Och han var allt annat än lugn! Hahaha. Framridningen var lite överallt runt galoppbanan och terrängbanan. Han typ stack runt galoppbanan med mig hängades lite halvt efter... Och så hade vi en annan ponny, Coccos, bakom som är lite smått cp och därför skulle Artax ta det lungt för Coccos blir vild. Men nej, för mycket begärt av en liten snabb ponny. Jävlar va drog på asså... Coccos bakom i en jävla fart och bocka somfan tydligen... Hahah. Dum Artax. Och han är så jävla snabb alltså!!! Vi dog i kurvorna.

Sen hoppade vi terränghinder och det gick inte långsammare. Asså det var knappt att han fatta att han kanske måste backa av lite innan hindret, han drog på somfan, runt och över alla hinder. Jag hade en stoppsträcka på typ 1 mil.
Nerhoppet skulle vi TRAVA ner för... Men Artax sätter in högsta växeln och kastar sig ut... Och sen gör någon slags... babiansken efteråt och upp på upphoppet, ut ur skogen i en jävla fart... Vi var nära att gå omkull x antal gånger.

Sen gick vi in i paddocken för lite mer seriös hoppning. Kunde ju jag få önska. Han var skogstokig.
Vi hoppade studs på en linje fram till en oxer. Och sen kunde man hoppa åt höger och vänter efter studsen också på två räcken.

(FEL! Travbom in, två studs, och sen ett galoppsprång till ett räcke, sen oxern. Så jag har målat en bom för lite, travbommen. Och sen så ska det vara länge mellanrum på sista rosa bommen.)

Ja... Han var vild som satan så det blev lite pannkaka av att trava in i studsen och så blev det väldigt mycket av och på när han va så himla pigg, stark, hoppig, galen och vild. Men på räckena och oxern blev det ändå rätt bra språng ändå. Hoppade kanske upp till 90 cm i slutet iaf på oxern.

Inga bilder tyvärr....
2011-04-17  22:55:15

Lite hiss och diss!

Att jag stämt träff med min moster imorgon för att hon ska hjälpa mig beställa det röda jw schabraket! Jag kan nämligen inte betala genom internet med min internetbank så hon ska hjälpa mig, så snart är det mitt! ÄNTLIGEN! WIEEEEEEEE, så glad!! :D

 

Att jag ska gå upp klockan 05.00. Och ändå sitter jag här än... Inte bra, inte bra...

2011-04-17  20:48:26

Hm..

Hejhej! Hoppas ni och era hästar mår bra! För det gör jag.

Imorgon står hoppträning på schemat, med Artax troligen.
På onsdag är det hoppträning igen, fast med Appe.
Wihooo, roligt med hoppning!

Sen fick jag ett samtal från Appe's ägare - förra ägare trodde jag?
Ah, de verkar ha blivit något missförstånd/strul och grejer...
Men jag hoppas på det bästa, för jag har ju trots allt blivit lite fäst (lite är väl att ljuga... jag har blivit väldigt mycket fäst) vid lille bebishästen.

Love you
2011-04-16  13:19:21

4 månader utan dig.

Känns som om jag inte vart i stallet på en evighet! I måndags var jag där senast. Men ska dit imon och ha skötarmöte! Sen under påsklovet (vilket jag inte har men vi kan låtsas) så ska vi ha en övernattning i stallet också. Så mysiiiigt. Haha. Och så blir det lite mer ridning också.

Så därför har jag inte mycket att blogga om... Jag har slut på åsikter, haha nej men kommer inte på något bra. Sånt man tycker om och håller med om och så känns inte så kul att skriva om tycker jag typ. Men sånt som man inte håller med om och som man inte tycker om är mycket lättare att skriva om, man har mer att säga om, om det man inte gillar. Jag vet inte varför?

Jaja, vi hörs!

Igår var det 4 månader sen Herkules åkte. Jag saknar honom lika mycket varje dag. Jag älskar dig.


2011-04-15  16:24:56

KlagarN.

Det är jag det! Känner att jag har mer saker att dissa och klaga över i ridsporten än saker jag hissar och är glad över. Hm.. Dåligt beteende. Jag ska bättra mig!

En sak jag inte har att klaga på är....... Snygg utrustning :D
2011-04-14  22:10:00

Bortförklaringar...

Jag tänkte dissa bortförklaringar!

Alla hästmänniskor är ju riktiga baddare på att bortförklara sig! Det hör man jämt, efter tävling, träning, ja vad som helst. Alltid är det något som gjort att det blev som det blev. Det handlar aldrig om ryttaren.

Det är väldigt mycket:
Det var några funktionärer för nära.
Dåligt underlag.
Hästen var trött.
Hästen hade nog träningsvärk.
Hästen var för pigg.
Jag var lite trött så orkade inte göra så mycket.
Hindret stod konstigt.
Min häst stannar alltid i kombinationer.

Jaja, ni fattar vad jag menar... Det är segt att lyssna på och vissa personer kan ju gå väldigt långt med dessa bortförklaringar. Förklara bort precis allting. Innerst inne är man en OS-ryttare ungefär, men det råkar alltid dyka upp massa dåliga grejer...

"Hästen var trött" - Är den sämsta... Det hör man jämt. Men är det inte meningen att man ska träna upp sin häst inför tävling alla dagar i veckan för att den just ska orka med en tävlingsdag? Eller vad tränar man annars för? Hästen ska ju vara på topp!

Jaja, nu blev det lite flummigt inlägg men... Asså man ska inte ha massa bortförklaringar. Mest bara ta åt sig av sina misstag och lära sig. Man kommer inte längre av att skylla bort det på annat. Man får tänka tillbaka på vad som gick fel och göra det bättre nästa gång.

Vissa när dom kommer hem från tävling så får man höra en hel bibel med varför det gick som det gick (om det gått dåligt). Ofast inget ryttarfel utan det var allt annat. Det var så och så och så. Det var framridningen, tävlingsbanan, framhoppningen, hästen och en massa grejer det var fel på. Men åker man på tävling får man väl räkna med att det inte är precis som man vill jämt. Man får göra det bästa av situationen.

Jag själv skyller alltid på mig själv, eftersom mitt självförtroende som ryttare ligger på 0. Enda sen jag gick över till storhäst känns det som om att allt skiter sig. Jag kan aldrig se några avstånd, jag klantar mig alltid och jag tror verkligen inte på mig själv som ryttare. Jag vet ju att jag gör fel jämt och jag passar för tillfället bättre som dressyrryttare. Därför just nu har jag aldrig några bortförklaringar förutom att jag suger.. Men vi får väl hoppas att min tid kommer den också! Var detta en bortförklaring? :D haha...

2011-04-14  21:54:03

Man ska inte köpa häst för tidigt...

Allt fler små tjejer skaffar ponny alldeles för tidigt. Vissa har kanske inte ens hästkunniga föräldrar.
Jag tycker iaf att man ska rida MINST 5 år på ridskola först.
Om man nu inte har världens bästa föräldrar som kan allt och man får träna för tränare osv.
Men det är många som har häst, som inte kan något alls.

Hästen har ett sår = Ah, men vi lägger på den ett täcke.
Hästen är hängig = Öhh va ska man ta tempen?
Hästen är halt = Låt den vila några dagar så löser det sig.
Hästen blir sjuk = Neee, jag har ingen lust att lägga ut pengar på veterinär.
Hästen blir dum = Låt någon jättestor rida eller skicka den på tillridning.
Man vill inte ha hästen mer = Skicka den på försäljning.
Man tröttnar = Låter mamma och pappa ta hand om hästen och den rids aldrig.
Man har inte lärt sig ordentlig grundridning = Hästen går sönder av fel ridning.
Man vet inget om utrustning = Ta första bästa bett, träns och sadel. Skit i om det inte passar.
Man har ont om pengar = Mockar inte noga så att man sparar på spån.
Dressyr är tråkigt = Då galopperar vi runt och hoppar varje dag.
Allt är tråkigt = Ja, då lär man hästen stegra och sen går det överstyr.
Jobbigt att fodra eller fixa = Ja, då ställer vi in en hösilagebal med plasten kvar och allt i hagen.
Tråkigt med hovslagare? = Då skiter väl vi i det och skor bara en gång i halvåret.
Jobbigt att fylla på vatten i hagen = Då får väl hästen stå utan då.
Kul att se hur högt hästen kan hoppa? = Då löshoppar vi den och höjer tills den stupar.

OSV... (Alltså detta har hänt, jag har sett allt och det är liksom egna erfarenheter. Eller inte jag som gjort det, men var med om det.) Och om man lärt sig allt från början på en bra ridskola så gör man inte såhär.

Mest tänker jag på det här med folk som får halta hästar och allt. Jag menar ingen häst föds med förslitningsskador, överbelastning och kotledsinflammationer. Det är ryttaren som orsakar dom. Kan man inte rida en häst hållbar är det så det slutar. Man klagar på allt och alla, men ingen verkar fatta att det är en själv som orsakat det. Bortförklaringar.

2011-04-13  22:39:58

Jag skääääms!

Fy vad dålig jag är på att uppdatera! Men allt eftersom blogg.se strulade så mycket så förr, så tappade jag suget. Men nu har det ju funkat ett tag men då är det jag som som stular istället! Åhhh. Men jag vill verkligen driva denna bloggen för jag tycker det är roligt och jag gillar det verkligen! Så nu ska jag väl försöka bättra mig igen! För det vill ni väl?

Jag bjuder på filmen från min första tävling med Madam! Hoppade henne bara två gånger innan så jag kände henne verkligen inte väl så det blev några missar ibland, men ändå bra gjort för att knappt ha ridit henne eller? ;) Hahaha sen var hon sä jävla laddad och hoppa mig ur sadeln och svängde snabbare än vad jag gjorde...
Förövrigt börjar jag typ lipa när jag kollar på filmer och bilder på henne. Min finaste tjej. Hon älskar verkligen allt det där, och jag med. Har kollat lite tävlingar jag kanske åker på med henne om jag får. I maj typ, Östadkulle och Essunga för dom är nära.

http://www.youtube.com/watch?v=fT0sFOiddSU

Sen kommer det upp massa andra filmer från träningar och tävlingar där också så om ni vill kolla så gör det!

Jag tycker det är tråkigt att jag inte har några filmer från när jag tävla Artax och Herkules... Har bara en jävla massa bilder. Vilket också är bra för dom kan man skriva ut och sätta upp på väggen.

Det var en kyckling som hette gullefjun
Han skulle ge sig ut på promenad
Och solen lyste och gräset lockade
Och hela välden var så hjärtans glad
2011-04-11  21:45:52

Markarbete med Kaddis

Hej igen! Det var inte i går, vet att min uppdatering är skit just nu men så får det vara, ni vet anledningen. Jag har missat så gott som tre månader i skolan, mitt ena hockeylag är mitt inne i en het SM-finalsserie och mitt andra lag startar sitt slutspel på onsdag. Lägg där till träning och att jag äter som en mus vilket gör mig ofantligt lättretad och grinig. Det är mycket just nu med andra ord. Men det kommer att bli bättre, jag lovar.

I alla fall så var det dags för markarbetesträning med Kadoor i dag, det gick faktiskt riktigt bra! Visst finns det saker att fila på, men överlag så är jag väldigt nöjd med honom och min egen ridning.

Värmde upp runt galoppbanan i skritt och trav, han var rätt pigg, gick in och galopperade fram inne eftersom det fortfarande är väldigt farligt för mig att ramla av efter sjukdomen och han kan bli lite knäpp när han galopperar där, haha. Jobbade mycket övergångar som vanligt, i början var han väldigt trög, men efter mycket genomböjningar och serpentiner gick han som en klocka! Till och med skänkelvikningarna stämde, och det är inte vardag för Kadoor precis!


Första hinderövningen bestod av en liten "serie" på ena långsidan, varannan markbom, varannan upphöjd, sex meter mellan. Ett lite kortare galoppsprång alltså. Hoppade serien några gånger åt varje håll, tills jag blev nöjd helt enkelt. Hade lite strul i högergaloppen då han lyckades snubbla över första bommen ett par gånger, men sedan gick det fint. Åt vänster var han klockren hela tiden! Jag som ryttare fick jobba en del på att hålla honom kort då han gärna ville öka i väg lite, men det gick super på den punkten med!


Sist av allt hoppade vi fyra hinder på båge, med byte över varje alltså. Bytena var sådär i början, han har ju väldigt svårt för det, men efter att ha ridit väldigt noggranna vägar hela tiden stämde även bytena mot slutet! Kul att han blev lite pigg och tog för sig också!
2011-04-11  20:56:18

'

Jag älskar dig
Jag älskar dig trehundramiljader
Gånger runt jorden
Och sen tillbaka igen
Och sen trehundramiljader varv till
Fast egentligen går det inte att förklara
För det är större än det

2011-04-11  20:47:34

Markarbete.

Nu behöver ni inte bli upprörda över att jag säger markarbete till ridning med bommar och små hinder. För jag vet väldigt många som säger markarbete till vanlig dressyr typ, men vad kallar ni då ridning med bommar och så?

Jag red Artax. Först red vi fram runt galoppbanan! Artax var vrålpigg och drog runt i 100 knop sen när vi skulle galoppera. Det var bara jag och Artax och två till som red fram där för resten red fram inne istället. Så vi fick nästan hela för oss själva så vi kunde dra på rejält, så himla roligt. Vad jag hade saknat det!

Sen gick vi in. Vi hoppade en en liten övning med bom, sockerbit, bom, sockerbit, bom och så ett galoppsprång mellan varje, korta, för vi hade bara 6 meter mellan varje. Han var skitpigg och drog och grejja så det var lite komplicerat men det blev bättre och bättre för varje varv vi hoppade.

Sen hoppade vi en s-båge med 4 hinder. Skulle vara galoppombyten över och fina bågar. Gick dåligt. Artax var överallt och ingenstans. Shiiit va jobbig han var idag. Haha... Men det är väl bara att glömma och börja om på nytt nästa gång. Han blir lite för vild ibland och då går det liksom inte att lugna ner honom heller. Han har en väldigt stark vilja och idag skulle han bara inte lyssna och vara lugn. Haha han är så söt och lite speciell.


Denna bilden är så ful... Både jag och Artax räcker ut tungan... Haha. Men ändå charmigt liksom...
2011-04-11  20:38:41

GRATTIS!

Alingsås RS vann andra omgången av div. I!
Nu ligger dom delad etta med två andra lag inför finalen, som går i 130 cm. Fast Lisa som är junior får rida 120 cm då. Dom andra omgångarna har gått i 120 cm och för junior 110 cm.
Och nu satsar dom på eliten! Då kan dom ju gå vidare till eliten så kan jag hoppa in där sen haha!


Lisa Sjöblom - Fridolin, Sandra Björneland - Rondine S, Karin Jacobsson - Los Angeles, Malin Hagström - Martell.

Fast Sussie Blomqvist skulle nog rida istället för Malin i finalen!

ALINGSÅS RS ÄR BÄÄÄÄST :D
2011-04-10  21:47:24

Hej å hå!

Jag har haft så sjukt mycket att göra va!!! Inte suttit vid datron sen i onsdags... Sjukt! Det har inte hänt på flera år... Men nu är jag back in business!
Kan ju uppdatera er lite om slutet av veckan + helgen!

Hmm... Vad jag gjorde i tordags och fredags hör inte riktigt hit, så det inte hade med hästar att göra! Men det var fullt upp ändååå, tro mig.

I lördags så var jag i stallet 7.30.. Knoppa och fixa Challe. Red fram honom till hon som skulle tävla honom (det var handikappstävling). Det var ett tag sen jag red honom! Men jag fick rida i värsta lyxsadeln, haha! För dom handisarna hade egna dressyrsadlar, och de var inga dåliga heller. Sen hade jag stallet hela kvällen. Dog typ, eftersom att jag sov typ 3 timmar på natten och var lite allmänt bakis och bläää.
Red Pablo som ska sättas igång nu efter en hälta och jag och Lisa skrittade ut en sväng i den hääärliga  kvällssolen! Hoppas det var fler som red ut/ute en fin dag som i lördags!

Challe på framskrittning i morgonsolen. Det bästa sättet att se världen är från hästryggen! Håller ni inte med?Lisa på djävlen även kallad Fantomen. Han är snäll egentligen bara att han inte visat mig den sidan än...Pablo, som tyckte jag var jättejobbig när jag satt och skulle ta kort på honom tydligen...

Söndagen var typ likadan, fast hon red bara en klass. Men knoppa honom på nytt och fixa iordning. Och jag var liiiite bättre utsövd.
Skulle skritta Appe, men var hur trött som helst så gjorde inte det faktiskt.

Tur att Artax vet hur man ska göra när man tar fram en kamera (i mitt fall en mobil).
2011-04-10  20:46:08

Bloppis - uppdaterad

Jar fortfarande ett gäng saker som jag behöver få sålt, har även sänkt priserna något - så skynda fynda!
Som köpare betalar du frakten och du kontaktar mig via lmhb@live.se.


Charles Owen Ayr8 Leather
Brun/Guld - Strl 59 - Nypris 3 750 :-
Endast provad, lapparna kvar
2 500 :- eller budDyónchaps
Brun/svart - Strl small med extra långa skaft - Nypris 2 195 :-
Endast provade, lapparna kvar
1 300 :- eller bud


Equilinekavaj
Grå m svart krage - Strl 38/40 - Nypris ca 3 000 :-
Endast använd på en tävling, ser väldigt bred ut på bilden men den är figursydd
1 000 :- eller bud


Christina Sport ulltröja
Mörkblå m orange krage där det står Christina Sport - Strl S/M - Nypris ca 800 :-
Endast provad
200 :- eller bud

2011-04-07  18:50:15

Hoppträning + halvstorm = vild bebishäst

Var och hoppade Niko i dag, gick väl så där... Kan ju lugnt säga att kombinationen av att hoppa ute i halvstorm tillsammans med en för milt betslad unghäst var väl ingen hit direkt. Har ridit på lite olika bett (smalt tredelat, tjockt tvådelat) men inget har riktigt passat honom då han är väldigt känslig i munnen så idag prövade vi ett novabett, vilket han blev lite väl övermodig och stark på. Inte så att han drar i väg och att jag tappar kontrollen, men man för vara väldigt övertydlig med hjälperna på det bettet. Så om någon har tips på ett bett som i mildhetsgrad står någonstans mellan ett smalt tredelat och ett nova (inte för tjockt, han är liten i munnen!) får ni gärna skicka en kommentar!


Efter att ha värmt upp i skritt och trav jobbade vi cavalettibommar i trav på böjt spår. Var tvungen att ha ganska mycket go i traven för att han skulle räcka över, han har en väldigt trippig trav annars. Han skötte sig väldigt fint!


Värmde upp i galopp med att rida på en åtta över ett litet hinder och göra byten över det. Här började han bli lite stark och osamarbetsvillig, han är ju fortfarande ingen häst som springer i väg men han var inte alls känslig för hjälperna. I övrigt gick själva övningen bra.


Eftersom han var som han var så blev det till att jobba mycket lydnad, dessutom så är han ju inte så stark i kroppen och därför är ju studs en superbra övning att jobba! Mycket gymnastik, lydnad och styrka med andra ord - precis vad han behöver. Hoppade in från båda hållen på diagonalen över en kryss-räcke-kryss-studs och sedan en volt innan man red vidare till anda studsen. Han lyssnade mycket bättre här i föregående övning, men blev lite stark mot hindren, så i början travade vi mot dem, sen gick det bättre!


Enda "riktiga" hoppningen bestod av en linje bestående av två oxrar på långsidan, 21 meter mellan, dvs. fem språng. Hoppade den två gånger åt varje håll, han kändes tyvärr lite ouppmärksam och sprang i väg något när det var lite lägre men de två sista gångerna hoppade han väldigt fint! Han har sånt galet scoop den här hästen, tekniken kan man verkligen inte klaga på!

Hoppade en liten lydnadsbana som jag verkligen kan rekommendera,  först trav genom cavalettin, trav in på första studsen, volt, ut över andra studsen och sedan linjen. Gick verkligen kanon! Han smygökade visserligen farten något genom hela banan, men eftersom han är bebis så får jag väl leva med det. Vi får jobba på det helt enkelt!


Avslutade med samma bana fast åt andra hållet, gick klockrent genom hela banan fram tills vi skulle sakta av till trav till cavalettin, det ville han inte riktigt så vi fick lägga in en extravolt och sedan gjorde vi om sista studsen till cavalettin och då gick det bättre!

På det stora hela är jag nöjd, skyller på bettet och blåsten, det var nämligen en väldigt, väldigt pigg och stark bebis som skulle hoppa i dag, haha!
2011-04-07  11:32:54

Kadoor


Det var någon som ville att jag skulle berätta lite mer om Kadoor som jag ridit en del det senaste och visst kan jag det! Kadoor är en dansk valack (knabstruperkorsning) född 1997, han är tävlad tom. 1 m hoppning. Han står uppe på Alingsås Ryttarsällskap och jag har ridit honom lite till och från sedan -07 typ. Han var tänkt som min övergångshäst ett tag faktiskt och jag har hoppat lite clear rounder på honom.

Kadoor är en väldigt snäll häst, men man måste aktivera honom och få honom på bra humör för att han ska sköta sina uppgifter ordentligt, annars kan han vara v ä l d i g t loj och slö. Han kan även göra riktigt "kärringstopp" mitt i traven/galoppen om man inte håller honom aktiverad precis hela tiden, men gör man det bara från start och berömmer honom när han är duktig så brukar det gå bra!

Han har faktiskt en riktigt fin hoppteknik, måste filma/fota någon gång så att ni får se. Ärligt talat så har jag aldrig sett en prickig häst utan grym teknik (framförallt fram), vet inte vad det är som gör det, haha! Han är riktigt go att hoppa med om man bara får lite fart i honom, är inte tittig för fem öre och gör alltid sitt bästa även om man som ryttare missar lite och ger honom ett dåligt läge.

I dressyren så kan han en hel del, men han smiter gärna undan arbete om han kan, så där får man passa upp på honom! Hur som haver så trivs jag väldigt bra med honom och har alltid gjort, även om jag föredrar pigga och känsliga hästar, men kämpar man bara så kan man rida Kadoor till ungefär den hästen man vill ha, han är rätt formbar. Ska rida honom nu ett tag framöver, sedan får vi se vart det leder!

2011-04-06  21:46:51

Snyggaste ridbrallorna!

Snygga fickor, som ni ser... Alla animobyxor har dock inte det eftersom vissa fickor (tycker jag) ser fula ut.

Det är ganska "glidigt" material, men dom sitter bra och är väldigt låga i midjan om man jämför med andra ridbraller, så det tycker jag är bra! Sen vet jag inte om det bara är jag, men dom är mycket större över rumpan än vad dom är på benen, så dom sitter bra på benen men är pösiga vid rumpan, och då har jag ändå världens största rumpa haha!

Detta anti-glid grejet är asbra! Eller asbra är la att ta i, men man får ett fast grepp ändå och man glider inte omkring. Benen ligger fastklibbade intill sadeln!

2011-04-06  21:39:35

ÅHHH.

De där scabraket jag ville ha, så var det en som skickade en länk... Tack!
MEEEN, jag la ett bud, och så var det ingen som bjöd över... Så höll jag koll nu hela tiden, och sista minuten är det en som går in och lägger ett högre... FAN... Det var så nära att det blev mitt :(
Lite ledsen nu... Ville verkligen... Men jag fattar ju att alla andra också har koll som ville ha det, men ändå.. Liksom när det en minut kvar så var det fortfarande jag som hade högst... Oh då trodde jag ingen väntar så länge med att lägga sista budet... Var väl någon desperat :( Precis som jag... Haha.
Röv....
2011-04-06  21:31:58

Posebilder i leran

2011-04-06  21:22:33

Vlog

Ska slänga upp några fina/mindre fina posebilder strax, men innan de har kommit upp så kan ni alltid underhålla er med detta fina videoinlägg från när vi skrittade av efter träningen! Det blåste dock som f-a-n så jag vet inte hur mycket det hörs...

2011-04-06  21:16:22

Hoppträning med Kadoor

I dag var det som sagt hoppträning med lille Kadoor/Kaddelorken/Korven/Pricken. Det gick faktiskt superduperbra, hade inga jätteförhoppningar eftersom jag bara hoppat en gång sedan början på december. Han kan ju vara väldigt seg, men i dag var han verkligen pigg och alert! Bara man är på honom från start och uppmuntrar honom hela tiden så gör han verkligen sitt bästa, och det är ju alltid trevligt!


Värmde upp med lite voltjobb först, sidvärtsrörelser och tempoväxlingar. Han var inte lika klockren i formen som sist men han gick fram till handen bra och det är ju alltid något att sträva efter. Sidvärtsrörelser är inte hans grej, så det får vi jobba mycket på! När vi var klara med det så travade vi cavaletti, antingen kunde man rida på tre steg lite kort eller två steg lite stor och då han ju inte har nån jättetrav + är lite loj så kände jag att köra mest på två, och det fixade han jättebra!


Värmde upp i galopp med lite bågar i förvänd galopp, volter och tempoväxlingar innan vi började hoppa fram över ett murskynke på volt. Första gången blev det lite knackigt och han var inte riktigt framme, men sedan gick han som en klocka, kände verkligen att jag kunde bli klar i handen och bara låta hindret komma till oss! Började i vänster varv och sedan höger.


Gick över till en övning som påminde om cavalettiövningen, fast nu fyra studs, ett galoppstång och fram till en oxer (som var ett räcke första gången). Trodde att det ev. skulle bli lite långt för honom men han svarade så fint fram och ahde verkligen inga problem med det! Hoppade den fyra gånger ungefär, ingenting högt men tävlingsmässiga höjder i alla fall. En superövning om man sedan vill hoppa upp hästarna!


Efter studsövningen så blev det en kombination och båge till murskynket. Första gången kom vi lite nära in och då blev han lite vinglig ut ur kombinationen, men resterande gånger hoppade han riktigt fint. På sista höjningen tog han ett jättesprång så jag fick verkligen klamra mig fast, haha. Hoppa kan han i alla fall!


Avslutade med att hoppa en linje med ett räcke in och en vattenmattaoxer ut, lite tittigt då det både var matta samt helvita bommar, men Kadoor är ju inte tittig så det var nemas problemas. En ganska klurig distans med tre galoppsprång, är det 1-2 så hinner det ju inte bli så himla fel och är det 4 eller mer så får man tid på sig att rätta hästen, men på 3 är det lite klurigare!

Hur som haver så kom vi lite kort in de två första gångerna, och då beslutade jag mig för att gå på fyra vilket funkade helt okej med honom. Tredje gången kom vi lite större in och då blev det lite kort på fyra, men eftersom distansen var som den var så hann jag inte ändra så mycket. Avslutade dock superbra och fick ett jättefint språng ut!

Så himla glad på den här hästen just nu, gör verkligen alltid sitt bästa och har börjat svara på skänkel och övriga hjälper väldigt bra! Det är inte ofta jag ger positiv kritik åt mig själv men jag måste säga att jag rider Kadoor väldigt bra och att vi har klickat bra! Haha. Ska rida honom på söndag och sedan är det markarbetesträning som gäller på måndag!
2011-04-06  19:48:34

Hoppträning.. Med Appe.

När jag kom till stallet blev jag förkrossad. Jag hade verkligen trott på Karin om att jag skulle få rida Madam. Men så fel jag hade. "Du lär dig ju inget med Madam ändå"... Betyder det att jag aldrig mer ska få rida henne eller vadå? Blev verkligen helt förstörd när hon sa så. Kändes som om... Tomt.

Jag började ridpasset med att vara arg, vilket ibland kan vara bra för då skiter jag i allt och verkligen kämpar hårt och lyssnar han inte blir jag sur, och han behöver det lite. Då han är väldigt lat, och gör helst inte mer än vad han behöver.

Framridingen gick bra för Appe, han var stel, men blev mjukare och mjukare. Jag däremot fick något anfall... Kunde fan inte andas!!! Läskigt... Det var trögt att dra in luft... Trodde slutet var nära, men lite återhämtning så försvann det.

Vi hoppade tre olika övningar idag. En studsserie och sen ett galoppsprång fram till en oxer. Hoppade upp till 90 cm på den. Då han drog väldigt mycket vänster på den övningen och tyckte den var jobbig.

Sen hoppade vi en kombination med räcke ett språng till oxer, sen fem språng fram till ett murskynke. Skänt med en häst som inte kollar på något! Här hoppade han rätt bra och han fick ett bättre sug mot hindrena och försökte inte dra ut till vänster.

Sen sista var en linje med tre språng, ett räcke till en oxer med vattenmatta. Han hoppar högt över första gången haha, men han tvekade ändå inte. Sen höjde vi den och sist när det låg på 1 meter hade vi lite väl bra fart in, så det blev kort, så han tvärnita och jag flög av. Blev lite kortare... Min rygg gör ont nu... Jag trycktes ihop. Men sen red jag mot den igen och då hoppade han jättefint! Så avslutade med ett bra språng och jag är nöjd med honom.

Och eftersom att många i gruppen, min tränare och några till tycker att jag är väldigt negativ när det gäller mig själv och att jag inte kan rida så har jag bestämt mig att ändra på det. Och eftersom att jag inte får ha Madam gör jag det bästa av situationen. Jag har satt upp ett mål med Appe. Och jag ska kämpa och han SKA bli min tävlingshäst.

Målet är att vi ska vara med och starta 95-100 cm på den lokala hopptävlingen på Alingsås i september och vi ska iaf komma runt banorna. Det låter väl rimligt?
Inte för höga mål, men ändå något att sträva efter.

Vi får hoppas att Lovisa lägger upp lite bilder från idag senare!
2011-04-06  14:59:34

Hej allihopa!

Asså mina humörssvängningar ibland alltså!
Jag ska definitivt inte sluta med hästar! Men jag var så sur igår på allt och ja... Men det löser sig! Spara pengar till egen häst fortsätter jag ju såklart göra ändå men.

Snart ska jag till stallet, hoppträning. Med Madam tror jag. Haha orkar inte kämpa med Appe var eviga gång så ska bli skönt att bara kunna åka med lite idag. Eller inte åka med, men åka mer än vad jag gör med Appe iaf, som kräver allt av mig för att röra sig det minsta.

2011-04-05  21:28:22

Jag orkar inte hålla på med hästar som inte ens är mina...

Jag ska sluta med hästar nu.
Kommer bli tråkigt att lägga hela sitt liv åt sidan.
Men jag har aldrig tid med något annat, jag bara jobbar och är i stallet.
Har aldrig tid för mina vänner.
Okej, att hästarna är viktigare än vänner egentligen.
OM man har en egen häst.
Men värt att inte kunna vara med sina vänner någonsin bara för att tex skritta på en annan häst för man lovat det. Eller varför inte för att man ska tvätta en annan häst, för att man lovat det? Hm... Kul.
Jag har inget liv över förutom jobb och hästar.
Och eftersom att jag inte kan få Madam, ja, då kan jag ju lika gärna lägga av för ett tag.

Kommer ju inte sluta föalltid, eftersom att det är mitt liv. Men en liten paus hade inte suttit fel.
Just nu är jag bara arg på allt som har med stall att göra.
ÅH.

Så nu ska jag spara pengar, sen köper jag Madam.
Jag håller på förfullt... Jag är faktiskt uppe i ganska mycket pengar nu!
2011-04-05  21:18:01

Härmar Lovisa, igen.

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Loo Ryttarförening.
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Sandra Björneland. Mira, Herkules och Artax.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Herkules och Artax.
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2006.
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Artax.

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: I dressyr? Aldrig ridit någon "riktig" dressyrhäst vad jag kan minnas!
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Madam.
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LB något.
4. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte dressyr egentligen.
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: 2a med Madam i L:2.

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Madam och Artax, 120 cm.
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Madam och Artax, 110 cm.
3. Vad tävlar du för klasser?: Upp till 1 meter med storhäst hittills.
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Lite olika placeringar i 1 meter med Madam.
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Kungsbacka, Billdal, Lilla Edet typ.

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Svårt, men säger nog samma som Lovisa. Sugar Free.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Mira kanske... Hon är stark om hon vill.
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Pebben.
4. Vem är den största hästen du ridit?: Cyntisaiser FLB.
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog inte grönt kortet på någon häst.
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Charles Ingvar.
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Buggy.
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Herkules.
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Madam.
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Charles Ingvar, Buggy, Herkules, Artax, Ilona.

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam
2011-04-05  21:06:39

Vill ha!

Någon som har ett sånt där gammal rött jw schabrak i sammet, storlek full att sälja till mig? :D


2011-04-05  11:57:31

Lista

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Alingsås Ridklubb.
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Mina tränare och hästarna som kommit och gått i mitt liv, kanske framförallt CI.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Charles Ingvar.
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2007.
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: CI.

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Lillibell.
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Evelyn.
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LB:2.
4. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte dressyr.
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Miranda 130 cm.
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Miranda 120 cm.
3. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte för tillfället men 95-100 cm är målet innan sommaren, fast det beror förstås på hur det blir med häst osv.
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Essunga & Herrljunga, behöver jag berätta att jag älskar att tävla på gräs? Inomhus så gillar jag Strömma, Kungsbacka och Billdal. Och Alingsås så klart.

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Sugar Free.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Ragazzo S.
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Bamse.
4. Vem är den största hästen du ridit?: Cyntisaiser FLB.
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog inte gröna kortet på nån häst.
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Dynamit-Harry.
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Bimbo.
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Dynamit-Harry.
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Pablo.
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Charles Ingvar.

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

2011-04-04  22:03:50

Bilder från idag!
Min fina lilla Artax!
Visst är han fin? Ni måste hålla med även om ni inte gör det. Haha.
2011-04-04  21:59:11

Bilder - Lovisa & Kadoor


Alla bilder är tagna av Moa Westman, tusen tack till henne!
2011-04-04  21:57:31

Kvällens dressyrpass

Dressyrade som tidigare nämnt med Kadoor i dag, och om det gick bra! Det var verkligen vad jag behövde. Vi värmde upp ute och det tycker ju hästarna alltid är kul när de inte är vana vid det efter vindern. Han blev verkligen mycket motiverad och arbetsvillig ute och det är något som den hästen vekligen behöver.

Värmde upp som vanligt med mycket övergångar, tempoväxlingar osv. för att få honom aktiverad bak, funkade bättre än vanligt, han brukar inte riktigt släppa igenom förrän mot slutet men i dag gick han strålande! Kunde göra överstrykningar och ändå var han klockren i formen - även i galoppen som är lite av hans akilleshäl. Han är så go när man får riktigt tryck i honom, för då kan man i princip sitta och samla honom hur mycket som helst.

Jobbade lite skänkelvikningar och där är han lite av en expert på att vika sig, men i dag gick det helt okej även om han kunde flyttat sig något mer. Efter ett tag gick vi in då det dels var blåsigt som tusan och dels är vår dressyrbana lite liten för den övningen som vi skulle göra.

Vilken var övningen då? Jo, en sk. lussekatt. Dvs. rakt på hörnlinjerna och volter ut i varje hörn. Ex. vänster varv och högervolter. Förstår ni? Det är inte så krångligt som det låter och det är en riktig superövning om ni frågar mig. Startade i trav och då gjorde han det riktigt bra, sedan gick vi över till galopp, där var volterna riktigt fina men rakheten på kvartslinjerna hade kunnat vara något bättre.

På det stora hela så är jag grymt nöjd med honom, detta var nog vårt bästa pass tillsammans! Ska hoppa honom på hoppträningen på onsdag också, det ser jag fram emot!

Bilder kommer!

2011-04-04  21:51:58

Lycka eller framgång?

Jag skrev ett inlägg för någon vecka sen, att jag tappat lusten till tävling och allt det där. Efter att jag var tvungen att gå över till storhäst. Då var det några som skrev att det mesta hängde nog på vilken häst man har...

Appe kanske inte är rätt för mig även om jag vill tro det. För jag har faktiskt ingen lust att utveckla Appe och börja tävla med honom. För han gör mig inte glad på något sätt. Jag gillar när jag kan få känna mig lycklig med den hästen jag rider, kunna rida med ett leende, ett leende som håller i sig ändå tills jag går och lägger mig. Med Madam hade jag det där. Lyckan. Jag var glad, och jag såg fram emot träningarna. Jag gör inte det nu. Det är dött inom mig, det är inte så jag vill att det ska kännas. Det är fel.

Någonstans tappade jag bort mig på vägen... Jag trodde att jag ville komma långt och satsa på Appe. Jag trodde att jag ville utbilda en häst, en häst med mer kapacitet och bättre gångarter. En "bra" häst. Men vad ska jag med en bra häst till om det inte gör mig lycklig. Allt jag vill ha är Madam. Jag förlorade mig själv för ett tag, gav upp det, och nu är det borta. Jag får henne inte tillbaka.

Jag kanske inte är så himla tävlingsinriktad. Jag skiter i allt de där när jag tänker på Madam, jag skulle kunna stanna på 1 meter hela mitt liv om det var så, för henne. Allt för henne. Tävla högt och komma långt, eller rida i lägre klasser och vara jävligt lycklig. Jag vet vad jag väljer.

Jag älskar Madam med hennes korta små steg, dåliga frambensteknik och henne vilja.
Mer än vad jag älskar Appe, med hans underbara gångarer och fina hoppteknik. Han har inte samma vilja. Han utstrålar inte samma glädje som Madam, han har ingen lycka som smittar av sig. Det har Madam, hon har allt.

Hon har mitt hjärta.

Lycka eller framgång?
Vissa kan få båda i samma häst. Men inte jag. Lyckan är Madam. Framgången är Appe.
Och jag kan inte få båda. Jag kan bara få Appe. Och det vill jag inte längre.'

Min lycka. Mitt ljus. Mitt allt.
Soulsister.

2011-04-04  20:53:41

Sånt som är jobbigt...

Jag hatar att ha saker i min kalender! Önskar jag var ledig jämt. Men nu har jag fått en massa med uppgifter. Gud va jobbigt... Ska jag behöva anstränga mig?

8 April: Ska fixa Charles Ingvar inför handikappstävlingen som är 9-10 april. Duscha, knoppa och putsa. Sen fyller Klara år också, så ska med dom ut och fira.

9 April:
Visa Challe på hästvisningen kl. 9.00! Kommer inte vara vid liv... Sen hålla på med han hela dagen och agera hästskötare. Och sen stalltjänst hela kvällen.

10 April: Samma som dagen dagen innan. Dock lite mer utsövd förhoppningsvis. Och ingen stalltjänst.

13 April:
Uss-möte. Planera inför påskövernattningen.

17 April: Skötarmöte med dom små skötarna. Kl. 13.00. Kommer inte vara vid liv, för ska ut och fira Sandra dagen innan.

21 April: Påskövernattning.

22 April: Ta hand om alla barn och få dom att städa efter övernattningen. Stalltjänst hela morgonen coh förmiddagen.

25 April:
Tobbe Larsson clinic. Vara med och leda ponnyridning. Kanske stå i cafeterian också.

Kommer aldrig överleva detta.... Haha, jag är sveriges lataste människa, jag lovar.
2011-04-04  20:42:36

Artax, idag på ett dåligt humör.

Dressyrträningen gick bra till en början, ute i paddocken.
Sen gick vi in och gjorde "lussekatt-övningen"Såhär, fast jämnare volter. Övningen håller sig i det varvet man är enbart, så man får inte glömma byta varv och göra lika mycket i andra varvet. Volterna och så ska man träna på rakrikting på kvartslinjerna. Att rida rakt är betydligt svårare än vad det låter. Denna övningen kan man göra i alla gångarter.

Artax blev sur när vi gick och han började liksom kicka mot skänkeln. Jag krävde lite för mycket av honom, så han surna ihop. Och så har jag alldeles för långa ben så vet inte om det var det som störde honom, för han sparkade kosparkar och han träffade min fot en av alla gånger han sparkade. Traven var jättefin, det var bara galoppen han fick för sig något.

2011-04-04  20:31:20

Dagens dressyroutfit.


Väst: Kingsland.
Tröja: Kingsland.
Piké: HV Polo.
Ridbyxor: Pikeur.
Stövlar: Glen Gordon.
Hjälm: John Whitaker (dock inte på här som ni ser).
2011-04-04  14:40:15

Förmiddagen avklarad.

Idag åkte jag med Johanna, pappas sambo, till hennes häst. Det är Bonnie som jag pratat om, som ska ridas in.
Johannas dotter har en ponny också, som jag fick rida på idag! Och jag red på Bonnie med såklart. Idag fick jag reda på Bonnies ras helt, haha. Hennes pappa är en frieser. Hennes mamma var en ardenner/halvblod/fjording.

Bonnie: Först longera vi henne för att hon skulle springa av sig lite först. Sen hoppade jag upp. Testade och hon lyssnade och förstod skänkel och hand. Medans Johanna höll henne på linan. Och stanna fattar hon, men lite värre är det med skänkeln. Men massa beröm när hon gör rätt så löser det sig. Det blev bättre och bättre under tiden!
Sen släppte vi linan så fick jag rida själv lite, och det gick jättebra! Första gången hon blev riden under ryttare själv. Och vi travade lite också.
Lassie: Lovisas ponny då. Johannas dotter alltså.
Henne red jag lite i paddocken, hon är under igångsättning efter en skada. Så red typ 20 minuter, och i alla gångarter. Hon var väldigt känslig och pigg som satan! Haha. Sen skritta jag ut lite på vägen för hon skulle skrittas på asfalt lite också.

Nu är jag hemma och mellanlandar. Snart ska jag iväg till stallet igen och rida Artax. Dressyrträning...
2011-04-04  14:26:15

Lovisa meddelar

2011-04-04  01:28:51

Bästa vän?

Alltså många beskriver eller kallar sin häst/ponny för sin bästa vän. Vilket även jag gör.
Men i sammanhang där det handlar om att sälja denne häst eller ponny så passar inte "bästa vän" in.
Tex. i en annons. "Nu måste jag tyvärr sälja min bästa vän."
Eller någon annanstans. "Kommer bli jobbigt att sälja min bästa vän".
Det passar inte in att använda det uttrycket just då. Det känns ju rätt sjukt att skriva att man ska sälja sin bästa vän?

Inte skulle väl jag lägga ut en annons och försöka sälja Lovisa... Hahaha.
Nej, men skämt åsido. Jag äger ju inte henne.
Men om hästen eller ponnyn nu är en bästa vän, verkligen på riktigt, så säljer man väl den inte... För jag skulle inte sälja Lovisa om det nu var så att jag ägde henne. Hahaha... För att jag vill gå vidare med en annan vän, som kan... Hoppa högre...?

På tal om det så är Lovisa inte så bra på att hoppa utan häst. Så kanske dags att byta ut henne... Hon va grym när hon var yngre men nu är hon lite rädd och hoppar inte över typ 75 cm typ. Hihi.Nej, jag vet att det finns folk som kallar sina ponnyer för bästa vän och sen säljer för att dom inte får tävla ponny mer. Och jag har inget emot det, eftersom att jag själv hur mycket jag än älskar en ponny, faktiskt väljer tävlingskarriären före. Och om ponnyn också gillar att tävla så är det ju inte mer än rätt.
Det heter ju ridsport för att det är en sport. Och håller man på med sporten så får man hålla sig till reglerna, vill man tävla så måste man faktiskt byta ponny och häst ibland, hur tragiskt det än är.

Sen finns ju hobbyryttare som blir skogstokiga när folk väljer att sälja sin ponny när man blivit för gamla men. Dom håller på med ridning, inte ridsport. Det är olika saker.
Sen önskar jag att man kunde få tävla ponny tills man blev 20 år åtminstonde, om man är tillräckligt liten för att rida ponny fortfarande.

Haha ovärt inlägg utan handling, men ville bara säga detta.
2011-04-03  15:48:30

Hoppträning

1. Påminn mig om att ALDRIG vara ute kvällen innan du bokat in en tidig hoppträning... Aldrig mer... Men resultatet ska vi i alla fall inte klaga på, då det gick klockrent! Det var ju första gången jag hoppade lille Niko och det gick verkligen strålande. Visst blev det ett par missförstånd, dels så är ju han bara bebis men dels så har jag ju inte hoppat på väldigt länge. Tänkte gå igenom vad vi gjorde i dag!


Värmde upp i skritt, trav och galopp med lite skänkelvikningar och påbörjade öppnor. Efter det hoppade vi fram på en volt över ett litet räcke i vänster varv. Bebis var riktigt duktig! Han rev några gånger och sedan överhoppade han sig lite men annars var han duktig.


Bytte varv till höger och hoppade över ett annat litet räcke i stället. Det här lilla räcket bestod av två vita plank och det var lite läskigt tyckte lille Niko, så han stod emot ganska mycket. Dock så är han ju så himla snäll och litar verkligen på sin ryttare så han hoppade så snällt över, även om han överhoppade sig väldigt mycket. Inte ska man behöva ta i som om det var ett 130-hinder när det ligger på 70, haha...


När vi var klara med voltövningen gick vi över till den här övningen, som är väldigt bra om man ska jobba på långa distanser. Jag personligen har mycket lättare för korta distanser, det har nog mycket att göra med att CI funkade mycket bättre på det. Men sitter man på en häst med den grundgaloppen Niko har så är det ganska lätt ändå, mitt avståndsöga är ju aningen otränat i nuläget men det gick ändå helt okej tycker jag. Kom lite stort någon gång (hoppade övningen två ggr) men i övrigt var det idel bra!


Efter diagonalerna gick vi vidare och hoppade en linje, två gånger åt varje håll. Trots att hans galopp är väldigt bra så tenderar den ibland att bli lite kort, inte trippig men det är som att han inte vågar ta för sig riktigt, blir till att jobba mycket galoppbommar på honom! Övningen gick i alla fall bra även om vi fick in nåt extrasprång när det var lite lägre, när det blev lite högre blev han tvungen att ta för sig mer och då gjorde han det riktigt bra. Han hoppar riktigt bra, även om man kanske kan önska lite mer ryggverksamhet.


Hoppade min älskade 5,5:an (som jag för övrigt HATADE när jag red CI, eftersom han var totalt omöjlig i serier/kombinationer). Niko tyckte att det blev lite mycket i början så första gången snubblade han över oxern ut, men sedan gjorde han det strålande! Fick fram ryggverksamheten lite mer här och JÄKLAR vad han hoppade. Haha.


Avslutade med att sätta samman allting till en liten bana. Först över 5,5:an, sedan räcke och en båge till ett annat räcke. Vidare till oxern, rak linje till räcket och sedan avslutningsvis en båge mellan räcke och oxer.
Hela banan flöt på fantastiskt bra till sista hindret, där han hoppade av jäkligt stort (helt mitt fel) och jag inte hängde med. Finns det något värre än att avsluta en bana dåligt? Svar: Nej. Gjorde om och gjorde rätt. Duktiga lilla killen! Fick ut galoppen mer och mer ju längre vi kom på banan, mot slutet var den riktigt bra faktiskt!

Han är så speciell, lille Niko. Inte som någon annan häst jag suttit på, eller det skulle väl vara Pablo då. Han är liksom bebisaktig men inte trotsig som så många unghästar kan vara. Han vill verkligen försöka och göra rätt, och vem älskar inte sådana hästar? När han väl gör rätt blir han superglad och då blir man ju själv glad!

Det är så kasst att han står där han står, när jag börjar gå 100% i skolan kommer jag inte att hinna med honom. Det bästa vore förstås om vi köpte honom... Vi får se!
2011-04-03  15:09:20

Vad skulle ni valt...

Om ni hade 2 egna hästar/ponnyer.
En ni hade haf riktigt länge och hade ett alldeles speciellt band med, som var gammal och inte kunde tävlas. Och en yngre som du köpt för att tävla med, men som du inte har haft alls länge och inte byggt upp något speciellt med.
Så hände det något som gjorde att ni bara kunde behålla en häst.

Vilken skulle ni behålla?


Cp-fråga jag vet, men vill ändå bara fråga den! Haha.

2011-04-02  14:10:45

Det går framåt!

Appe var ju väldigt smal och omusklad när han kom, och nu har det gått 2 månader. Det går ju väldigt segt att bygga upp muskler och få upp hullet på en så stor häst. men det går framåt iaf! Det krävs ju tålamod och arbete, men det känns bra när man kan se lite skillnad! Han päls var fet och han tappade manen när man borstade den av näringsbrist.

Någon vecka efter att han kom:

Men efter en massa grovfoder, lucern, b-vitamin, kraftfoder, träning, ordentligt med rykt och massor av kärlek ser han ut såhär!

Nu igår:

Visst ser man skillnad?
2011-04-02  14:01:28

Goddagens

Imon ska jag "rida" på Bonnie. Den hästen som jag skulle hjälpa till att rida in. Hon är sutten på några gånger nu vad jag har fattat det som. Hon är hur söt somhelst!
Frieser/Halvblod tror jag hon är och ni kan ju bara tänka er! En liten, ganska nätt häst, eller alltså för att ha frieser i sig. Brun, kanske 153 cm hög. Med stort kallblodshuvud och världens finaste ögon!


Alla är så arga på mig för mina åsikter. Bäst jag slutar berätta mina åsikter. Eftersom att ni blir upprörda och det vill jag ju såklart inte.
2011-04-02  13:34:10

Veckans ekipage v. 12Delade ettor på exakt lika många röster blir Eleonor & Daktyl samt Amanda & Run Run Rudolph, dessa två får varsin länk i menyraden under en veckas tid!Nu söker vi nya tävlande till Veckans ekipage för nästa vecka och det ni kan vinna är alltså en veckas länkning i vår meny, vilekt är ganska bra reklam då vi har lite drygt 1000 läsare om dagen! Skicka in er finaste bild + namn på dig, din häst och din blogg till lmhb@live.se. Ett stort plus är om bilden är minst 600 pixlar bred! På söndag presenterar vi de fem finalisterna här på bloggen.
2011-04-02  12:21:27

Bloppis

Då jag har en jäkla massa resor på G är jag lite i behov av pengar, så varför inte sälja av en del saker som jag aldrig använder? Härmed säljer jag av ett gäng fina märkesprodukter, allt från kavaj och hjälm till schabrak och pannband. Låter det lockande? Scrolla ner!

Kontakt: lmhb@live.se
Som köpare står du för frakten.
Grå Equilinekavaj
Nypris ca 3 000 kr
Använd 2 ggr
Strl 38/40
Pris: 1 700 kr (billigare vid snabb affär)
Brun/guld Charles Owen Ayr8 leather
Nypris 3 750 kr
Provad (LAPPARNA KVAR)
Strl 59
Pris: 3 500 kr (billigare vid snabb affär)
Mörkblått Agriaset (luva & schabrak)
Nypris 500 kr
Sparsamt använda
Strl cob
Pris: 300 kr (billigare vid snabb affär)
Svart Cavallopannband med Sverigeflaggor
Nypris 800 kr
Använt 2 ggr, saknar ett fåtal stenar
Strl cob
Pris: 300 kr (billigare vid snabb affär)
Mörkblå Christina Sportulltröja med orange kantband
Nypris ca 800 kr
Provad
Strl S/M
Pris: 300 kr (billigare vid snabb affär)
2011-04-02  11:57:56

Driftstrul på Blogg.se


Som ni märkt så har vi haft en hel del problem med Blogg.se's driftstörningar och enligt sajten ska de pågå under hela maj månad. Kul. Blir så jävla trött... Ingen av mina andra två bloggar är drabbade men självklart är den blogg som drar flest besökare drabbad!?

Hur som haver så blir det nog ingen superuppdatering från min sida i dag, ska inte rida någon häst i dag så några ridinlägg blir det inte men eventuellt slänger jag upp en bloppis, någon outfit och lite annat smått och gott innan jag drar till Göteborg i kväll. Hur låter det?
2011-04-01  21:27:49

Galna hästar...

I dag har jag varit i stallet en sväng, red ut på Niko tillsammans med Annika och Trulle. Alltså shit... Jag är inte något jättefan av uteritter egentligen men det här var verkligen det värsta, haha. Ni som någon gång ridit ut med mig vet att jag är lite harig av mig, antar att det sitter i sen jag var tre år och blev avskickad ute i skogen och fick åka ambuland med kraftig hjärnskakning och grejer. Det har förstås blivit bättre med åren, när jag var liten hatade jag det verkligen, haha.

I alla fall så skulle vi ut i skogen med småpojkarna i dag och ja... Uteritt på en skogstokig 6-åring som stått några dagar + en lite nervig 4-åring var väl inte det roligaste jag gjort, haha. Men Niko är så söt så det är honom förlåtet!

1. Skrittar mot skogen, möter en skåpbil. Trulle som egentligen är trafiksäker får tokspel bara för sakens skull och hoppar ut på åkern bredvid, Niko blir förstås lika rädd och följer efter.

2. Precis när man kommit in i skogen så behöver man ta sig över en liten bäck, som dagen till ära var något bredare än vanligt pga. snösmältningen. Trulle får tokspel igen och hoppar över och springer iväg en bit och stackars Niko blir ensam kvar! Den lille stackaren är rädd för vatten och vet inte vad han ska ta sig till. Till slut bestämmer han sig för att ta ett rådjurshopp rakt upp i luften, lyckas trampa i vattnet med bakhovarna och tycker förstås att det är superobehagligt. Drar en bockrusch till Trulle...

3. Bebis som han är har han inte superkoll på benen och på något vänster så lyckas han snubbla och hamna på knä, inget konstigt med det - men så blir han stående! Haha, cp-häst! Så liten och så korkad... Han såg verkligen blåst ut där han stod och tyckte synd om sig själv... Pucko! Efter ett tag tog han sig i alla fall upp och så var det inte mer med det.

I övrigt gick det bra, hästarna var väldigt pigga och glada och det är ju alltid kul! Skrittade och travade bara då Trulle stått några dagar. Ska nog ut och rida igenom killarna till helgen också om tiden finns. Hade gärna tagit hem Nikopiko till Alingsås, är verkligen helt såld på den hästen!
2011-04-01  19:53:02

Provridningen

Det gick jättebra med provridningen! Han va pigg och fräsch. Och hoppade fint! Jag älskar den ponnyn och han är värd det bästa! Jag hade lätt köpt han om jag va några år yngre!
Iaf så tyckte jag personligen att Artax och hon som provred passade jättebra ihop, och hon red honom väldigt mjuk och fint. Och passade alldeles lagom på honom. Så nu hoppas jag verkligen att hon tyckte om honom!

2011-04-01  15:06:19

Inköp på GHS11 del 2

Utlovade ju en inläggsserie om mina inköp på GHS/EuroHorse, här kommer del 2!


Objekt: Svart/röda Freejump System Soft upstigbyglar
Inköpsställe: Svensk Ridsport
Pris: 1999 SEK

Då jag sålt mina älskade Prestige Silkstigbyglar var det dags att köpa mig ett par nya och valet stod mellan ett par JER eller dessa Freejump. Hade egentligen helst haft ett par svartbruna, men då de inte hade några sådana inne fick det bli ett par svartröda. Det passar min tävlingsoutfit väldigt bra då min kavaj är svart med röd krage!

Har ännu inte hunnit testa dem men jag har bara hört positiva saker om dem så jag antar att de är prisvärda och bra! För det priset borde man ju ändå få någonting bra...


Objekt: Mörkgrönt Anna Scarpatischabrak
Inköpsställe: Charlies häst & hund
Pris: 849 SEK

Jag älskar Anna Scarpatis schabrak (vem gör inte?) och har sedan tidigare ett blått med orange passpoal. Nu ville jag ha ett nytt till Madam och jag ville helst ha någon lite mörkare färg men helst inte blått och när jag såg detta gröna blev jag helt kär! Grönt är ju som ni kanske vet min absoluta favoritfärg och jag tycker att silverpasspoalen lyfter hela schabraket nåt enormt.

Har ännu inte hunnit använda det men då jag som sagt haft AS-schabrak tidigare så vet jag ju att passformen & kvaliteten är kanon! Inget att klaga på med andra ord.
2011-04-01  11:51:03

Vinn ett swarovskiskärp


Eftersom att det gick så bra sist är det nu dags igen! Den här gången lottar vi ut ett swarovskiskärp till ett värde av ca 1 000 kr. Färgerna som finns att välja på är brun/silver och svart/silver. Tävlingen avslutas den sista april.

För att vara med och tävla ska du:
Lägga upp bilden ovan samt en länk till oss på din blogg/bilddagbok/whatever
Följa oss på Bloglovin
Skicka en kommentar på det här inlägget som ska innehålla följande:
- Ditt namn
- Mailadress
- Adress till din blogg eller dyl.
- Vilken färg & storlek du vill ha på skärpet (strl: 75, 85, 95)
2011-04-01  11:40:13

På G!

Eftersom föregårende tävling blev så omåttligt populär så utlovas redan nu en ny! Håll utkik under dagen!

Och till er som tror att våra tävlingar är fake:
- Javisst, i fortsättningen kan vi börja ta bilder på sakerna innan vi skickar ut dem. Inga problem.
- Jag (Lovisa) är redan en väldigt stressad och orolig person, jag har det till och med på papper. Varför utsätta sig för ett sådant stressande moment som det faktiskt är att lura hundratals människor? Nej, jag får det inte att gå ihop.
- Ni får väl helt enkelt fråga vinnaren/vinnarna?
2011-04-01  10:38:58

Smart tjej

Tror jag har lyckats få med ordet "djurplågeri" i många inlägg nu, men jag tänkte bara säga att riktigt så tycker jag inte.
Jag tycker inte det är djurplågeri att rida på travare, att rida på islandshästar eller att använda skarpa bett eller hjälptyglar... Haha.
Det kan hända att jag överdrev liiite...
Så länge det görs rätt, så är de lungt.

Efter jobbet ska jag upp till stallet och visa Artax!
Ska bli roligt! Och jag hoppas att han sköter sig.
Eller svårt att inte sköta sig när man är världens bästa ponny!2011-04-01  07:27:00

And the winner is...

Först och främst, superkul att så många ville vara med och tävla, det blev ju faktiskt flera hundra deltagare trots att bloggen ännu bara är liten och nystartad. För att slumpa fram vinnaren använder vi http://random.org och tack vare just den sidan så kan vi gratulera...

Sofia, som vinner ett egendesignat Anna Scarpatiset, stort grattis!

Vi får se hur de blir med tävlingar framöver, en sak är dock säker och det är att det inte kommer bli som det var hos http://lovicious.blogg.se med tävlingar varje månad. Tävlingarna kommer alltså endast vid specifika tillfällen.
2011-04-01  02:20:53

Dyón the difference


Världens finaste lilla kille i sitt fina DTD.

Fick frågan om jag inte kunde berätta lite mer om Dyón the difference och självklart kan jag det! Jag har inte något sådant träns längre men jag hade under en lång tid. Jag köpte mitt första DTD hösten 2008 då jag tänkte att det skulle passa bra på Nisse. Inte för att han hade en tendens att bocka in huvudet eller gå och nicka med huvudet, som ju är två olika anledningar som får många att använda DTD, utan helt enkelt för att jag tänkte att han skulle bli snygg i det - och jag fick rätt!

3 200 SEK kostade det hos Sussies Häst & Fritid i Alingsås, så här i efterhand så skulle jag kanske inte lägga ut över tre papp på ett träns, men då kändes det som en bra grej att göra, haha. Nisse funkade dessutom ypperligt på tränset, han blev faktiskt stabilare i formen och jag har verkligen ingenting att klaga på när det gäller kombinationen Nisse - DTD. Det enda är väl att själva nackstycker åkte fram lite, så att det såg ut så här.

Enda gången då jag riktigt ogillat tränset var när jag hade det på Challe för första gången, av nån jäkla anledning så var det på en träning och Challe reagerade väldigt starkt på tränset, han gick verkligen inte fram till handen och då ska ni veta att det är en riktigt het och stark ponny. I LC:n fick vi ett stopp och i LB:n utgick jag då han var... Ja, helt omöjlig och det kändes inte rätt att han skulle behöva gå sin "maxklass" när han inte kändes fräsch.

Jag lät Challe slippa DTD:et ett bra tag framöver men efter ett tag vågade jag prova det på honom och vet ni? Han gick som en klocka! Han, som annars varit ganska ostadig i formen blev faktiskt mycket stadigare och tog bättre stöd på bettet - dvs. samma visa som det varit med Nisse.

Storleksmässigt så är det precis som alla Dyónträns - aningen litet om ni frågar mig. Nosgrimman satt ungefär lika tight på Challe oavsett jag hade full eller ponny av någon anledning!? Men käkremmarna blev inte för korta på ponnystorleken, det till trots att han har ett ganska brett huvud.

Jag kan verkligen rekommendera DTD, jag personligen tycker att det är ett superträns men självklart kan det variera från häst till häst så det bästa är förstås om man kan prova någon kompis träns innan man köper ett eget, för det är trots allt en ganska stor summa man lägger ut...
2011-04-01  00:22:48

Lila


GPA - Roeckl - Jacson - JER - Stone Island - Parlanti - Swarovski - Equiline - John Whitaker

Lina önskade den här lila outfiten och då lila varken är min favoritfärg eller särskilt populär i hästvärlden visade det sig vara lite knepigt, men så här blev det i alla fall!
2011-04-01  00:11:10

Hmm...

Jag måste bara få säga en grej! Eller skriva...

Jag tycker att det här med stora gubbar som ska rida på små islandshästar är så FEL!
Okej, att islandshästar ska vara starka hit och dit... Men och? Jag tror inte det är speciellt bra för en så liten häst att bära något så stort i alla gångarter. Det är typ som att jag skulle rida på en shettis, för dom är också "extra" starka. Och jag är alldeles för stor.

Hur tänker man liksom? Det ser sjukt fult ut, ser ut lite som djurplågeri. Snälla varför kan inte islandshästar också få bära ryttare som passar dom? Kanske dags att växa ur medeltiden nu och tycka att dom ska bära tungt osv. och skaffa lagoma hästar för sin längd? Kanske därför så sjukt många islandshästar har spatt. Överansträngning?
Bara för att dom är starka så är det ju inte bra för deras ryggar och ben. Jag tror faktiskt inte att dom är himla mycket starkare än vanliga ponnyer heller för den delen. Kanske på att bära, men inte att ridas på.

Jag tycker synd om islandshästarna som får bära dom största gubbarna. Och jag önskar att jag kunde göra något åt det, och jag önskar att gubbarna snart själva kan fatta att dom är för stora. Gäller vissa tjejer med såklart.

Det är vad jag tycker och tror, SÅÅÅ FEEEEEL.

Tycker någon att detta ser okej ut på något sätt?