2011-05-21  12:56:25

Gårdagen - Nikolas

Skuttade lite i paddocken med Niko i går, hade egentligen ingen riktig plan utan hoppade det som stod framme. Tanken var egentligen att bara rida dressyr, men han var så fruktansvärt loj och okoncentrerad att han behövde få nåt att fokusera på. Dessutom var han inte hoppad på nästan en vecka, så det var bara bra.

Hoppade inte så mycket, 15-20 minuter kanske. Jobbade hörnpasseringar (ruter) vilket är väldigt enkelt på honom då han är lite svajig i bakdelen, så det svåra med honom är egentligen att hålla honom rak mellan hörnpasseringarna. Jobbade lite lösgörande övningar som vi gjort de senaste träningarna, funkade bra då han blev väldigt mjuk och fin och inte alls så trippig som han kan vara.


Hoppade ett litet räcke (70 cm) på volt i båda varven, det gick väldigt bra! Han är så himla rädd om sig utan att för den sakens skull överhoppa sig. Man kan verkligen inte tro att han bara är fyra år.


Gick över och hoppade en liten kombination (ca 80-90 cm) i båda varven, ca 7,5 m emellan vilket är rätt långt. Dels beroende på de låga hindren och dels beroende på att han som jag tidigare nämnt har en ganska kort och trippig galopp om man inte fått fram en ordentlig grundgalopp.

Blev ett litet missförstånd i början och han tog två språng, men sedan flöt det på väldigt bra! Fick verkligen igång en bra galopp i honom, och när man väl får det är han smidig som en katt!


Avslutade med att hoppa kombinationen och sedan fyra språng (17,5 m) fram till ett räcke (90 cm) och sedan åt andra hållet. Det gick super åt båda håll, han var väldigt pigg och låg på mycket och efter sista hindret bockade han lite båda gångerna, så med andra ord får man väl säga att jag fick det resultat jag ville efter träningen = en pigg & glad häst!KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: