2011-04-07  18:50:15

Hoppträning + halvstorm = vild bebishäst

Var och hoppade Niko i dag, gick väl så där... Kan ju lugnt säga att kombinationen av att hoppa ute i halvstorm tillsammans med en för milt betslad unghäst var väl ingen hit direkt. Har ridit på lite olika bett (smalt tredelat, tjockt tvådelat) men inget har riktigt passat honom då han är väldigt känslig i munnen så idag prövade vi ett novabett, vilket han blev lite väl övermodig och stark på. Inte så att han drar i väg och att jag tappar kontrollen, men man för vara väldigt övertydlig med hjälperna på det bettet. Så om någon har tips på ett bett som i mildhetsgrad står någonstans mellan ett smalt tredelat och ett nova (inte för tjockt, han är liten i munnen!) får ni gärna skicka en kommentar!


Efter att ha värmt upp i skritt och trav jobbade vi cavalettibommar i trav på böjt spår. Var tvungen att ha ganska mycket go i traven för att han skulle räcka över, han har en väldigt trippig trav annars. Han skötte sig väldigt fint!


Värmde upp i galopp med att rida på en åtta över ett litet hinder och göra byten över det. Här började han bli lite stark och osamarbetsvillig, han är ju fortfarande ingen häst som springer i väg men han var inte alls känslig för hjälperna. I övrigt gick själva övningen bra.


Eftersom han var som han var så blev det till att jobba mycket lydnad, dessutom så är han ju inte så stark i kroppen och därför är ju studs en superbra övning att jobba! Mycket gymnastik, lydnad och styrka med andra ord - precis vad han behöver. Hoppade in från båda hållen på diagonalen över en kryss-räcke-kryss-studs och sedan en volt innan man red vidare till anda studsen. Han lyssnade mycket bättre här i föregående övning, men blev lite stark mot hindren, så i början travade vi mot dem, sen gick det bättre!


Enda "riktiga" hoppningen bestod av en linje bestående av två oxrar på långsidan, 21 meter mellan, dvs. fem språng. Hoppade den två gånger åt varje håll, han kändes tyvärr lite ouppmärksam och sprang i väg något när det var lite lägre men de två sista gångerna hoppade han väldigt fint! Han har sånt galet scoop den här hästen, tekniken kan man verkligen inte klaga på!

Hoppade en liten lydnadsbana som jag verkligen kan rekommendera,  först trav genom cavalettin, trav in på första studsen, volt, ut över andra studsen och sedan linjen. Gick verkligen kanon! Han smygökade visserligen farten något genom hela banan, men eftersom han är bebis så får jag väl leva med det. Vi får jobba på det helt enkelt!


Avslutade med samma bana fast åt andra hållet, gick klockrent genom hela banan fram tills vi skulle sakta av till trav till cavalettin, det ville han inte riktigt så vi fick lägga in en extravolt och sedan gjorde vi om sista studsen till cavalettin och då gick det bättre!

På det stora hela är jag nöjd, skyller på bettet och blåsten, det var nämligen en väldigt, väldigt pigg och stark bebis som skulle hoppa i dag, haha!


Eleonor - Vinn smycke värde 395kr
PUBLICERAT: 2011-04-07, 19:11:06 | URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/

Usch fyfan för detta blåsväder, verkar som hela Sverige haft denna storm..


anna
PUBLICERAT: 2011-04-07, 20:23:13 | URL: http://www.ullevidsponnyer.n.nu

syntetbett?

fin blogg btw:)


Caroline - Tävla om förstoring + länkning
PUBLICERAT: 2011-04-07, 23:00:11 | URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/

Superfin blogg ni har! :)


Fanny
PUBLICERAT: 2011-04-08, 14:27:41 | URL: http://dressyrmuppen.bloggplatsen.se

Bra övningar!!

Fy för detta väder är allt jag säger!!.


Camilla- Tävla om snygga kläder ifrån Mountain horse
PUBLICERAT: 2011-04-09, 23:14:52 | URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Var med och tävla om snygga kläder ifrån Mountain horse på bloggen! :D

http://camillahastskotare.blogg.se/2011/april/tavla-om-snygga-klader-ifran-mountainhorse.html



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: