2011-05-19  19:25:50

Första hoppträningen med Mamsing

I går var det dags för första hoppträningen på fina Madam och det gick verkligen över förväntan! Jag är så himla nöjd, visst blev det några missar men vad kan man begära? Jag har ju trots allt bara ridit henne tre gånger + att detta var första hoppträningen.

Vi värmde upp på volten och gjorde mycket sidvärtsrörelser och red igenom hästarna helt enkelt. Hon blev faktiskt väldigt mjuk och fin till slut och släppte även igenom hyfsat i galoppen! I galoppen värmde vi också upp på volt över en bom.


Första övningen bestod av en supergo serie, trav in - bom - studs - sockerbitshinder - ett galoppsprång - räcke - två galoppsprång - oxer. Hoppade den två gånger på en lite lägre höjd, 80 cm kanske, och hon gjorde det jättefint. Så himla enkel och go, är inte van vid hästar som man bara kan "åka" med på. Det enda men egentligen behöver göra är att ta nån check då och då eftersom att hon kan bli lite väl på ibland. Hoppade serien totalt fyra gånger och upp till 1 m. Blev lite tight ut ju högre det blev, men var man bara noga med att checka av henne innan landningen så var det nemas problemas.


Gick över till lite travhoppning, två bommar och ett räcke på kanske 90 cm. Jag hatar att travhoppa och med två bommar innan blir det svårare än med en bom innan, men det gick faktiskt jättebra! Man får ju inte alls den känslan man får mot ett hinder i trav som i galopp, men det löste sig bra!


Hoppade bara travövningen en gång innan vi gick över till att lägga ihop de båda övningarna. Serien gick bra men sedan lurade hon mig lite mot travräcket och fattade galopp + hoppade av innan andra bommen = jag hängde inte med riktigt...


Fjärde övningen bestod av ett räcke med galoppbom och sedan 22 m/5 språng fram till en oxer. Hoppade linjen 2-3 ggr på kanske 90 cm och det gick jättebra, första gången red jag inte på ordentligt så då blev det sex språng (fast lagom på sex språng) men sen red jag fram henne bättre och då räckte hon ut på fem. Smidig som en katt är hon!


Avslutade med att hoppa en liten bana på fem hinder och sju språng och det flöt på jättebra! Utsprånget i serien låg på 105 cm och resterande hinder låg på ca 90. Hoppade jättefint på alla, kom lite nära på trean och valde att lägga henne på sex språng ut i stället för fem.

Hon är så himla kul att rida den här lilla hästen, i nuläget lutar det åt tävling i början på Juni! Kul att hästintresset verkligen börjat komma tillbaka efter en lite längre svacka :-)


Lina - Vinn conchos till ditt pannband från Kyro Riding Gear
PUBLICERAT: 2011-05-20, 07:29:44 | URL: http://sallberglina.blogg.se/

Vad kul att det gick bra och att du trivs med henne :) Vore kul med film!KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: