2011-05-23  21:58:02

Hoppeträning

I dag var det dags för hoppträning igen och det gick väldigt bra, är verkligen superdupernöjd! Värmde upp lite lätt i alla tre gångarter, först i trav med ökningar, öppnor och serpentinbågar. Hon ville inte riktigt släppa igenom men till slut gick hon bra på böjt spår, i ökningarna tappade hon formen lite. I galoppen var hon helt okej, den är ju väldigt stötig så det är inte allt för lätt att sitta och verkligen inverka. Men, men, man får göra det bästa av saken...

Hoppade fram i trav över ett litet räcke, två gånger på en lite lägre höjd och sedan en gång på ett par hål upp. Första gången var klockren, de andra två var hon lite pigg och fattade galopp tidigt, men jag han bryta av henne innan hindret, så även de sprången var bra!
Gick över i andra varvet och galopphoppade ett räcke, tror att vi hoppade det två gånger. Första gången gick super, andra kom vi lite nära, inte för nära men i närmsta laget. Känner ju henne inte helt än och hon är ju väldigt olika de hästar som jag ridit tidigare - hittar inte riktigt distanserna alla gånger. Men det går bättre och bättre för varje gång, hon är faktiskt väldigt enkel!
Hoppade en lydnadsövning på långsidan, bom - tre språng - räcke - tre språng - bom, ett par gånger åt varje håll. Var lite kort ut, men tog man bara en check i språnget så gick det bra!
Sista övningen var en trestuds på långsidan och sedan fem språng fram till en kryssoxer. Perfekt distans, bara att rulla på. Gjorde den 2-3 gånger och det gick lika bra varje gång, landade i fel galopp efter oxern och jag har en ovana att jag tittar ner för att se om det är rätt galopp även om jag känner vilken galopp hon har, så det är något jag måste jobba på.

Avslutade med en liten bana, först trestudsen - räcket, in på diagonalen och en lite kortare distans till det blå räcket, efter det långsidan med bom-räcke-bom och sedan lång distans på det rödvita räcket. Hela banan gick väldigt bra, hon ökade lite hela banan så ut ur den andra serien blev det lite lugnt och hon satte inte alla hovar på rätt sida bommen, men ananrs var det riktigt bra! Hoppade banan på 80 cm, hon har gått väldigt mycket så det är lika bra att ta det lugnt. Det är ju inte direkt höjden som är hennes problem, eller ja... Den hästen har inga problem! Haha, skulle väl vara galoppen då. Hon blir väldigt studsig i svängarna efter att hon ökat i väg lite, så då är hon svår att sitta på, men annars så!


Mysan
PUBLICERAT: 2011-05-23, 23:23:14 | URL: http://mysanjansson.blogg.se/

Svar to Heidi: jodå hon är fortfarande kvar men folk svarar på annonsen och är intresserade :)


Lina - Vinn conchos till ditt pannband från Kyro Riding Gear
PUBLICERAT: 2011-05-24, 09:20:37 | URL: http://sallberglina.blogg.se/

Så fina ni är :)Kul att det gick braKOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: