2011-05-31  22:50:17

Stall 2 - Hoppträning

Efter ett pit stop hemma åkte jag vidare till nästa stall... Dags för hoppträning med Madamsing! Debut på gräsbanan för i år och även sen typ 2009 då jag inte tror att jag hoppade där en enda gång förra sommaren. Värmde upp lite lätt i alla tre gångarter, gjorde en del slutor, skänkelvikningar och mycket volter för att få henne att lossa. Hon är ju väldigt stel i sidorna så det får man alltid jobba mycket med, men i dag tycker jag ändå att det gick okej. Hon var lite seg, men i galoppen gick det att fräsa på bra på de stora ytorna.


Började att hoppa fram i trav över ett räcke med en hjälpbom framför, hoppade den 3-4 gånger och det gick bra varje gång då hon väntade väldigt bra. Kändes lite loj men det är nästan lika bra när man travhoppar henne. Avslutade med att komma en gång i galopp över ett räcke på kanske 1 m.

Gick över och hoppade en oxer med galoppbom framför, 2-3 gånger upp till 1 m ungefär. Det gick också bra även om vi kom lite tight sista gången, inte mycket men inte helt perfekt heller.


Hoppade pullvermangraven (som jag inte vet hur man stavar, haha...) åt båda håll, inget högt eller så och det gick jätteenkelt. Har varit med om allt för många hästar som får världens fat uppför men Madam tog det väldigt chill även om hon bjöd på, härligt!


Gick över till banken som vi hoppade åt alla möjliga håll, först red vi bara över den lilla delen som är kanske 40 cm, skönt att bara glida över.


Hoppade trappan alltså låga till höga, först studs och sedan ett galoppsprång. Gick lika bra där även om hon tappade bjudningen något, är van vid vilde Challe som i princip skenar över banken, haha...


Hoppade trappan åt andra hållet, gick lika bra där,  blev inte perfekt nerför men egentligen ingenting att klaga på. Tycker att det är mycket goare att hoppa åt det här hållet eftersom det är skönare att hoppa högre uppför än nerför.


Avslutade med att hoppa banken rakt över en sista gång, dvs. höga-höga och ett galoppsprång mellan. Kom lite stort uppför och egentligen ska man ju hellre lägga dem lite nära men hon är ju smidig som en katt så hon fixade det perfekt.


Gick över från banken till ett litet räcke med murdel under, bara för att hoppa över det innan banan eftersom att hästarna ju kan vara lite tittiga på det. Madam som är den typ mest otittiga hästen i universum flöt ju bara på jättebra, perfekt språng osv. Inget att klaga på!


Hoppade en liten vända, först över murdelen sedan över ett räke och till sist över en oxer. Madam har nån fixidé om att hon alltid måste skita under uppvärmingen men idag gjorde hon inte det så då stoppade hon efter(!) andra räcket och uträttade sina behöv, haha... Men det var väl lika bra för sen blev hon lite mer efter att ha varit lite loj. Bra språng och sådär i övrigt.


Avslutade med att hoppa en bana på 90-100 cm (det jag ska tävla i helgen) och heej vad det gick! Madam är, som Heidi säger, universums snällaste lilla häst. Hon bara fräser på och tycker att allt är skitkul, hoppar i ALLA lägen och är verkligen en sån häst som man får självförtroende att rida. Perfekt för mig efter ett år med Kiara som inte ger någonting gratis med andra ord....

Nåväl, startade med de här tre hindren som vi hoppade innan fast åt andra hållet, här hade hon betydligt mer fart och tryckte verkligen av i sprången. Red ner i graven och sedan hoppade man ett räcke på långsidan, hade lite problem med galoppen i anridningen men löste det relativt fort. Sedan över banken som vi denna gång kom perfekt på och sedan en hyfsat skarp sväng på ett räcke för att sedan rida ner i graven och avlsuta över oxern på långsidan.

Detta var i princip första gången jag hoppade en tävlingsmässig bana på henne och ni skulle bara ana hur go hon är... Man bara hänger med och kan fokusera helt på sin ridning, får ta någon check ibland eftersom att hon smygökar lite. Man ser distanserna väldigt bra på henne och hon gör verkligen sitt jobb... Nej, jag är supernöjd med dagens träning!KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: